tisdag 10 januari 2012

Maskerad - En idé kläckt av två borderline efterblivna

Eureka! Ibland snubblar man över bra idéer.

I sedvanlig håna-på-facebook-anda skrev jag följande till min polare Gurra:
- Gurra, hörde en fågel som kvittrade om att du har skaffat syntfläta och tejpade glasögon. Kan det verkligen stämma?

Kvicktänkt som han är svarade han:
- Ja, det är till den årliga Gurkan-maskeraden som vi hållit hemlig i alla dessa år.

Lustigt i sig. Efter att ha diskuterat saken kom vi båda snabbt fram till att vi precis kläckt den perfekta maskerad-idén. Att inte klä ut sig till kändisar, utan till en bekant.

Här är upplägget:

Tjejer och killar hamnar i varsin grupp. Man bestämmer en person från respektive grupp som alla ska klä ut sig till. Festföremålet bestäms via kluns eller via demokrati. Det senare är att föredra ifall en person sticker ut från mängden vad det gäller karakteristiskt utseende eller personlighetsdrag.

Personlighetsdrag är en faktor eftersom det ytterligare kommer förhöja upplevelsen. Att alla, vid sidan om själva utklädningen, ska agera som den personen i högsta möjliga mån. I synnerhet när det gäller mindre smickrande karaktärsdrag. Kokningar, tics, klantighet eller annat som kan tänkas roa.

Allt detta i kombination med alkohol kommer skapa den perfekta festen. Tyvärr kommer nog jag vara en sån person som "demokratin" utser som festföremål. Enligt Gurra själv ska han ha Gurkan-tema på sin 31-års dag och as we speak håller Ryds Glas på att konstruera ett par enorma glasögon till honom. Alla ska dessutom gå omkring och vara på konstant kokning. Lär ju bli en syn för gudar gissar jag.

Det fina är att det här temat är så mycket bättre än en vanlig töntmaskerad (klä ut sig till Alf undantaget, det kommer alltid hålla stilen), att det faktiskt kan bli ett återkommande festinslag.

Lovar att återkomma med bilder ifall vi lyckats arrangera en sådan här fest!

2 kommentarer:

Alexander Lucas sa...

Tycker att maskerad kan va ok, men gillar mer temafest i så fall, exempel alla klädda i Sombreros eller liknande.

Anonym sa...

Är väl tveksamt om alla håller med om borderline va?