tisdag 6 mars 2012

Ja... Man svär!

Gikt verkar vara en folklig sjukdom. Idag har flera andra kompisar hört av sig och välkomnat mig till gemenskapen.

Särskilt en kamrat berättade om ett årligt återkommande veckolångt helvete, där det smärtar så mycket i foten att han skriker rakt ut vid minsta kontakt med lakan etc. Att ha skor på sig är inget alternativ och möjligen går det att gå omkring med flipflops, med en påse utanpå som vinterskydd.

Jag frågade honom vad man gör när man får ett sånt riktigt rejält anfall. Han svarade:

"Ja.... Man svär! Jag brukar skicka ur mig en 10-15 riktigt rejält grova svordomar"

Där har vi igenkänningsfaktor trots att jag är nyintroducerad i gikt-världen. Är det någonting jag är bra på, är det att svära och förbanna saker och tings existens.

Hittade för övrigt en ganska utförlig lista över kött & fisk man ska undvika. Se här:


Bör undvikas 
Födoämnen med medelstort innehåll av purinämnen: Kyckling, broiler, duva, rapphöns, får, fasan, gås, kanin, kalv, oxe, svin, vilt, kalkon, and, ål, aborre, gädda, hälleflundra, homfisk, klippfisk, lax, makrill, rödspätta, sill, torsk, tonfisk, laxöring, hummer, räkor, krabba, musslor och ostron.


Förbjudet 
Födoämnen med stort innehåll av purinämnen: All inälvsmat, lever, njure, bräss, hjärna, benmärg, köttbuljong,  köttextrakter. Småsill och sardiner. Ärtor, bönor, linser, svamp. Alla ölsorter, jäst, jästtabletter.



Vi pratar alltså SAMTLIGA mina proteinkällor. Finns det ens protein på andra sätt? Ska jag köpa en shaker och en sån där gigantisk protein-hink som alla svagt efterblivna (förutfattad mening, jag vet, men det kändes bra att skriva) träningsfreaks använder?

Halv åtta hos Gurkan
Kvällens meny:
Citronvatten, Kaffe och Snus.
Betyg: Ja, gissa själva.....

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
jag hittade för ett tag sedan din blogg av en händelse. Jag tycker det är kul att läsa din blogg för du skriver bra och roligt.
Låter jobbigt, det där med gikt. Jobbigt att vara begränsad i mathållningen. Gå in på denna länken så hittar du andra proteinkällor.
http://www.livsmedel.net/

Hoppas det hjälper.

Marcus sa...

Ajje: Kul att du tycker det. Tack! Gikt är ett jäkla trassel, förhoppningsvis får jag ordning på den inom kort. Ska gå in på din sida och snoka runt lite. Ha det gott!