tisdag 17 juli 2012

Aldrig hört talas om Fernod och du kallar det här en krog?!?!

Nästa nummer i min kringresande cirkusföreställning sker imorgon bitti kl 08:43 på Öjestrands GK.

Det är golfvecka på min klubb och jag ska försvara den hedervärda titeln som jag och Fredde på något märkligt vis snodde åt oss förra året. En titel som man kan tro gav respekt och ett fint pris. Sanningen är att den gav respekt i form av ingen och ett pris i form av cheddar-ost. Den enda som blev glad av vinsten var pappa, som fick ta hand om ostkräket.

På förhand ser det inte bra ut. Jag har spelat fyra rundor i år och samtliga har varit ett löje. Den senaste så bedrövlig att jag på hål 17, efter att ha slagit bort tre raka utslag, bytte klubba till en baffler och slog bort alla bollar jag hade i bagen innan jag drog klubben i backen och sa "så, nu har jag slagit klart".

Jag har lagt mig till med en ofrivillig slice på mina utslag som inte hjälper mig det minsta. Den tänkte jag försöka lista ut imorgon bitti på rangen. Men för att det ska hända måste jag bryta min ovana att sladda in på parkeringen fem minuter innan starttid och knappt hinna fylla på en vattenflaska. Målet är alla fall att vara på plats kl 08. Jag återkommer kring ankomsttid och tävlingsresultat.

På kvällen blir det middag med Montell och på torsdag vidare mot Stockholm där jag ska spendera helgen med mina gamla studiekamrater.

Sist men inte minst har den heliga graalen hittats. Med graal menar jag en skjutare så äcklig att det känns som dubbla käftsmällar. Den perfekta bjudshoten som vi letat efter hela året. Det är Olle som är kreatör till detta vansinne som i folkmun kallas Fernod. Det är alltså en fyra Fernet toppat med en tvåa Pernod. Förjävla vidrig och ingenting man håller ner utan ansträngning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Prova en grint, en fyra absint toppat med en tvåa grappa. Den kommer att få en fernod att framstå som dagens karamell, sickna blöjraggare.
Even