söndag 24 februari 2013

Helger i världsklass

För andra helgen i rad har Jossan varit i Stockholm och förgyllt min tillvaro. Jag önskar att alla helger höll samma kvalitet för trevligare går det nästan inte att ha.

Tillsammans med Jossan, syrran Emma, hennes kille Marcus och en massa andra exil-sundsvallare har vi ölat, brunchat, bowlat, druckit bloody mary, pratat, promenerat och hängt i största allmänhet.

Förutom jättetrevligt häng fick jag världens finaste present av Jossan & Alex. Paketet var addreserat till "mästersnoken i brillor" och innehöll:

Ett fantastisk kort föreställande en typisk gurka med glasögon och
handritad Yankees-keps. Precis som det ska vara!
Med en passande insida.
Jag fick mitt eget amerikanska Coca-Cola Cherry Lip Smacker.
Ett litet internt skämt som driver med min insikt att tjejers
läppmojs är mycket effektivare än klassiska Lypsyl. 
Och biljetter till Tallest som får anses vara den helgens höjdpunkt.
Förutom det smörjde vi brunsch-kråset på Urban Deli tillsammans med hipster-eliten.
Den här helgen hade vi en riktig långsittningslördag som började på Elverket. Där brunchade vi med Macke, Jocke och kanske världens mest väldresserade hund Chloe.

Våfflor i världsklass med tillhörande dryck.
Sedan fortsatte kvällen på Orangeriet som hittills är mitt absoluta favorithak i Stockholm. Att dom sedan har det största Gin-sortiment jag sett, gör inte saken sämre. Bland annat smakade jag Monkey 47, en tysk gin som tillverkas av massvis av färska örter och bär. En framtida inventarie i mitt barskåp, den dagen jag skaffar ett.

Så... Tack till alla inblandade. Nu är det dags att kurera mig själv efter att ha lekt vår hela dagen. Åsynen av sol utanför fönstret fick mig att byta till en sommarjacka. Ett inte helt klokt beslut ens när solen sken. Än mindre just nu då det är mörkt och kallt och långt hem! Men en passande februariförkylning känns som ett rimligt pris för två fantastiska helger.

Jag lämnar er i söndagsmörkret med den fantastiskt fina låten "There's no leaving now" av Tallest!




3 kommentarer:

Marcus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erik Gulliksson sa...

Jaa, det är då fantastiskt.

Här får LillGurken Storfrämmande från Gävle resp. gammal Sundsvallkrigare på hemmaplan, i Stockholm, men väljer att prioritera sin helg tillägnad ngn han träffade senast helgen innan.

Äntligen har vi insett hur högt i kurs vi står...!!!

Over and Out...

Marcus sa...

Ecke: Verkar troligt! Vi skulle ju mötas upp efter bridgen. Jag satt och väntade tålmodigt tröstdrack så länge. Men ni måste antingen ha vunnit tävlingen, eller kollapsat på hotellrummet för att lillhjärnorna var helt utarbetade, eftersom det blev total radioskugga.

Eller var ni på Jägaren och svingade?

//Gurk