måndag 8 februari 2010

Torska skjortan

...
Efter att fått inspiration från en facebook-kommentar kom jag att tänka på en historia som utspelade sig på biljarden i mina tidiga tonår.

Jag hade fått en mycket stilig skjorta av min omtänksamma mamma. En skjorta jag verkligen tyckte om. Moderiktig och sådär vardags-stilig att den passade till jeans. Av mitt gamla favoritmärke Chevignon.

Som sagt, en helt vanlig kväll på biljarden blev jag lurad in i att lyfta kort om pengar. Av en av dom lite äldre killarna på hallen. Han var, liksom alla andra stammisar i 30-års åldern, medlem i den hedersamma förening som ägnade åt att lura oss små-valpar på pengar. Jag vet inte om han fuskade eller om det var min medfödda otur som spelade mig ett spratt, men efter en kort stund var jag back någon hundralapp.

För att få mig att fortsätta spela började han ge mig handicap, där jag fick fick dra två stycken kort och välja det högsta. Det hjälpte föga och bara en liten stund senare var jag finfina 300 back. En smärre förmögenhet på den tiden. Tom på idéer över hur jag skulle klara mig ur knipan kom ett lustigt förslag upp. Roger, som den lilla råttan hette, erbjöd mig att spela en kvitt eller dubbelt där min insats var skjortan jag hade på mig. Jag kommer fortfarande ihåg att tanken av att förlora min favoritskjorta gjorde ont. Men jag var back och kunde just då inte komma på någon lämpligare lösning. För hur skulle jag kunna torska igen?

Roger var noga med att påpeka att jag vid en eventuell förlust var tvungen att ta av mig skjortan, vika ihop den snyggt, sträcka över den till honom och säga
"Grattis Roger, du har just spelat skjortan av mig"

Föga oväntat drog jag kort av lägsta modell och jag fick yppa dom där hemska orden. Förlusten av min favoritskjorta var ett faktum. En inte helt stolt dag i boken om mitt liv.

Ganska länge efter den där incidenten brukade han komma in på hallen i just den skjortan. Antagligen mest för att tilta mig och desto mindre för att den var snygg. Gärna med ett sånt där självsäkert litet flin på läpparna.
´
Desto stoltare blir det ikväll, för vi ska inleda Nordic Light veckan med att åka till Timrå och bevittna när Södertälje blir slaktade.


6 kommentarer:

MP sa...

Fyy vad elakt!

Vad ska du lira för events på NL?

Marcus sa...

MP: Ja förjävla trasig dag. Events på NL vet jag inte, men jag gissar att det blir lite cashgame och några av 1k rebuy turrarna.... Du då?

MP sa...

Jag spelar bara cash, skulle vara kul testa på casinot någon gång men känner ingen som lirar och kanske lite dyrt för mig :(

Anonym sa...

HAHAHA detta var det taskigaste jag läst på länge, Grattis grattis

/Löj

Marcus sa...

MP: Tänk inte på att det är för dyrt. Bedöva ansvarskänslan med lite sprit och kom ner och veva lite :)

Anonym sa...

om jag inte miss mins mig helt var även ett bälte av modell svårare och på tapetern!?