torsdag 16 februari 2012

Agassi och Whitney

Under semestern har jag inspirerats av två saker som jag vill tipsa om.

1) Andre Agassis självbiografi

Oavsett om man gillar tennis eller inte, är boken underbar och belyser verkligen baksidan av ett till synes framgångsrikt liv. Pressen från sin egen far, det genuina hatet mot tennisen, ungdomsrevolten, viljan att vinna samt hur man kan använda sina tillgångar till att de facto göra världen till en bättre plats.

Inledningen är något av det bästa jag läst, där han går igenom en av sina sista dagar som idrottsman. Från uppvaknande till matchens slutförande. Riktigt, riktigt underbart skrivet. Ett återkommande tema och boken gjorde mig tårögd fler än ett dussin gånger. 


2) Whitney Houstons död

Egentligen har jag inte mycket att säga om det. Tänker inte göra som alla andra och säga hur mycket jag alltid älskat hennes musik och stöttat hennes kamp mot drogerna. För det har jag inte.

Däremot såg jag precis hennes 2 år gamla intervju med Oprah, där hon nyligen blivit drogfri och släppt en ny skiva. Otroligt gripande och det mest fascinerande är att hon framstod som väldigt stark, skarp och vältalig. Någonting jag inte förväntade mig av en person som precis klivit av ett långt galopperande drogmissbruk. Det vittnar bara ytterligare om att hennes talang verkligen var utöver det vanliga, och hur synd det är att hon gick bort. 

Inga kommentarer: