onsdag 20 juni 2012

Mot midsommar!

Med risk för att göra några läsare besvikna vill jag bara säga att det känns som att saker och ting börjar falla på sin plats.

Min utbildning är färdig och allt som återstår är lite feedback på slutuppgiften. På jobbet har jag kommit in i en hyfsad rytm och kommer inom kort kunna balansera jobben från mina olika uppdragsgivare. Förhoppningen är att kunna jobba så mycket som möjligt som copywriter, men tills det händer är jag tacksam för alla typer av jobb. En varierad vardag är någonting att vara tacksam över. Min lägenhet är förvisso fortfarande inte inredd men jag har åtminstone börjat kolla på lite olika saker jag tror kan passa in.

Efter flera veckor av olika typer av semestrar var Jossan tillbaka i stan och ville hitta på någonting. Vilket jag i min enfald trodde skulle bli motion eller i sämsta fall promenad. Not so much. Det blev raska steg mot O'learys för ett middagshäng i kvällssolen. Anpassningsbar som jag är släppte jag hälsoplanerna och föll snabbt in i en sån där onsdagsharmoni ett par glas rosé kan framkalla. Trots att kvällssolen ersattes av kyla och för många meter till infravärmen.





Men som en ansvarsfull, heltidsarbetande skattebetalare sitter jag nu hemma och längtar till morgondagen då jag ska vara effektiv och riva av det sista innan helgen.

För. Sen. Är. Det. Midsommar!!

Min favorithögtid eftersom jag, med få undantag, haft så sjukt roligt och varit omgiven av så fantastiska personer. Tidigare med Fredrik och Ljustorps-gänget och de senaste åren med den nuvarande konstellationen av dysfunktionella människor som trivs så bra tillsammans.

Vi ska vara hos världens bästa värd Sofia (och Mattias, även fast han knappt förtjänar att nämnas i sammanhanget, snickarkräket) i Bergafjärden. Med allt vad det innebär i form av tidig tillsättning, lekar, snaps, frysa på kvällen, sill och vägra gå och lägga sig. Säg den fest som tar slut efter en dag. På lördagen blir det häng på campingen, lyssna in bandet som spelar och fortsätta med fredagens barnsligheter. Repeat until ingen ork kvar.

Jag förväntar mig ingenting mindre än en underbar helg och en söndag helt i plåt. Men är det inte det som är midsommar? Jo, just det!












Inga kommentarer: