måndag 6 augusti 2012

Mannen med de stora näsborrarna

I den här stan bor en person som jag har sett dagligen under en obehagligt lång tid. Vi känner inte varandra men han har ett väldigt karakteristiskt och iögonfallande utseende. Det är min teori att han har gjort det till sin livsuppgift att vara överallt. Det gick så långt att jag för några år sedan påstod att det alltid är 50% chans att springa in i honom. Vart man än befinner sig i hela världen. Det är gränsfall på att det påståendet inte är någon överdrift. En annan teori är att han byggt ett gigantiskt garage under hela Sundsvall, där han åker gokart mellan uppgångarna för att ständigt kunna dyka upp där jag är.

Han var länge ensam på sin tron. Men på senare tid har det dykt upp två nya personer som konkurrerar om att vara den man ser överallt.

Den mest intressanta av dessa går under det inofficiella smeknamnet "Mannen med de stora näsborrarna". Han är en kortväxt, knubbig medelålders herre i 50 års åldern. Han har alltid basker, väska (oftast av attachemodell) och huvudet vinklat uppåt. Om det inte vore för att han gick med näsan i vädret skulle smeknamnet aldrig ha uppstått. Men nu är det som det är och det är nästan omöjligt att inte spana in hans gigantiska näsborrar. Gissningsvis kan han utan problem pressa in en tennisboll i varje borre. Och kanske snyta fram en orkanvind.

Vidare har vi funderat mycket på den där väskan. Den mest gångbara teorin är att han, likt Kramer i Seinfeld, låtsasjobbar genom att helt oblygt vandra in på olika kontor och slå sig ner. Väskan, som man kan tro är fylld med kontorsmaterial innehåller troligtvis kex.

Är det någon som vet vem "Mannen med de stora näsborrarna" är? Jag vill verkligen veta mer om hans livshistoria.

De andra personernas identitet låter vi vara en hemlighet ett tag, men det är minst sagt två karaktärer!

Inga kommentarer: