onsdag 23 november 2011

Jul & Glögg

Nu närmar sig julen med stormsteg och, precis som vanligt, är glöggen det enda julkoncept jag helhjärtat tänker uppskatta.

Visst, det är trevligt att spendera tid med nära och kära samt att äta god mat, men det blir ändå inte som när man var barn, då hela december var en otroligt lång väntan på ett julaftons-crescendo som överträffade allting annat. No offense, men så enkelspårig och platoniskt lycklig kan bara ett barn vara. Helt otroligt att ett sådant svart/vitt perspektiv några år senare helt plötsligt fattar att det finns större bekymmer än materialistiska ting och att det kanske snarare är så att paketen aldrig kan bli stora nog för att göra en lycklig.

Jo, glögg. Årets glögg från Blossa är kryddad med kaffe och smakar delikat! Drick den och, ifall det är en rejäl fylla som eftersträvas har jag några andra tips. Dels den Cognacs-spetsade varianten från samma märke som är tjugotvå stolta procent stark. Att stå kvar vid spisen och dricka är effektivt samt slutligen, försök inte dricka för snabbt ur årets första glöggmugg. Det kan nämligen slå bakut och en hästnysning senare är all dryck omfördelad till golvnivå.

En sista betraktelse. Hur kommer det sig att Lucia-kandidaterna tycks bli mindre vackra för varje år, samtidigt som tjejer i allmänhet blir finare och finare? Är det en kvoteringsgrej för att representera alla delar av utseende-prismat eller är det jag som har selektivt minne från min ungdom?

Inga kommentarer: