tisdag 17 april 2012

Börjar likna något

Välkommen tillbaka till jorden stod det på en stor neonskylt när jag klev utanför dörren imorse. Passande ord. För trots att måndagssquashen gjorde mig halvt sjuk (halsont, troligen eftersom det är farligt att idrotta bakis), kändes det så. Att jag genomlevt ett rent helvete. Lustigt det där. Ingen går från sorg till glädje snabbare, eller mer ofta, än mig.

I min värsta söndagsångest fick jag ett tips av Jossan om att somna till ett avsnitt av podcasten C/O Hanna & Amanda, som behandlade just ångest. Vilket jag inte gjorde. För det hade varit stört omöjligt. Som att försöka släcka eld med eld. Jag la istället avsnittet i min mentala att-göra-lista och somnade livrädd till TV:n med taklampan lysande. Natten förflöt sakta kan man säga. Tror jag somnade och vaknade hundra gånger och det kändes som jag såg introt till varenda program som visades mellan kl 24 och 07.

Hursomhelst lyssnade jag på avsnittet idag och det var riktigt bra. Jag ska lyssna på fler avsnitt för att avgöra om det finns någon hållbar kvalitet. En lustig tanke jag fick är att jag riskerar att bli den podcastens enda manliga lyssnare. Psykopater, våldtäktsmän och stalkers exkluderade. Men det kan kanske arbeta till min fördel. Ge mig hemliga insikter i hur kvinnor tänker. Just idag lärde jag mig hur två sjuka kvinnor hanterar sin ångest, men det är ingenting som säger att varje avsnitt är så.

Podcasts är för övrigt den bästa underhållningen. Rent, okommersiellt och även den bästa metoden att sålla de pengakåta människorna från de som är naturliga och gör saker för att det är roligt. All min respekt till alla som producerar en podcast! Ifall jag var känd vill jag tro att jag skulle ha min egen podd, och att den skulle vara bättre än allt annat jox jag sysslade med!

Några slumpvisa saker:

- Innan squashen ikväll diskuterades löpning, och att man kan hitta ett beroendeliknande tillstånd där man måste löpa flera ggr i veckan. Diskussionen avslutades från min sida med att jag konstaterade att jag aldrig kommer bli något stort löparämne. Snabbt som blixten fick jag ett "Du är inget vidare squash-ämne heller" tillbaka. Tackar!

- Försökte nyss separera en äggvita från en ägggula. Vitan skulle ner i en smoothie. Det gick totalt åt helvete. Skal ramlade ner i ägget, gulan sprack och vitan rann ut. Blev ägd av min darrhänthet. Därför undrar jag om man brukar separera vitan, eller om det är gulan man alltid behåller? För isåfall kan det mer vara ett fall av klassisk idioti.

- Min frisyr börjar bli ett problem. Håret är för långt för att skapa någonting av och min frisör skulle bort någonstans. Typiskt frisörer. Lämna sina kunder i sticket och bara tänka på sina egna nöjen...

Hörs!

Inga kommentarer: