måndag 23 april 2012

Julsaga och den jävla byggställningen

Hur i helvete löser vi det här?

I min utbildning har vi en uppgift som ska vara inne på fredag. Jag ska SKRIVA EN JULSAGA!!!

Vad är det egentligen för uppgift? Man kan tro att det är Datorteket jag går på. För det första förstår jag inte riktigt meningen med uppgiften. Men det kanske har lite med storytelling att göra, att man ska kunna skapa och berätta en historia på ett bra sätt.

Det finns två problem med det här. Dels föddes jag helt och hållet utan fantasi, och dels har jag inte läst en julsaga i hela mitt liv. På TV har jag sett Karl-Bertil och A Christmas Carol, ingenting annat.

Så nu undrar jag om en julsaga till viss del måste vara sorglig (ensamhet, fattigdom etc) och sluta i lycka? Eller kan det vara totalt mörker och självmord hela vägen? Alternativt full glädjeyra och pengabad berättelsen igenom?

Ni som följer mig på Twitter och FB lär inte ha missat att jag gjorde putstrasor av mitt squash-racket igår. Idag var situationen den omvända. Min motståndare spelade inte bra och jag vann med klara 4-1. Han uttryckte smärta i själen efter matchen och sa att "om inte tjejen och ungen följt med hade jag tagit den där jävla byggställningen och vält den över banan".

Ytterligare en bra anledning för mig att skaffa tjej och barn. Tänk att kunna sitta nyförlorad, helt lugn, och bara känna harmoni.

6 kommentarer:

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

Du har ju redan julsagan mer eller mindre klar ... skriv om tomten som förlorade i Squash och därför slog sönder den djävla byggställningen som han behövde för att komma upp till skorstenarna. Dock så räddar tomtemor och nissarna dagen genom att laga byggställningen och alla barn kan få sina julklappar
... eller det skulle inte vara en amerikansk julsaga kanske ;-)

Marcus sa...

Fredrik: Haha! Tack för tipset, inte alls dumt. Det är i såna banor man ska tänka alltså. Min hjärna är förvisso sjuk, men på ett annat sätt, för mina sagobanor verkar ha ergat sönder. :)

Anonym sa...

Jag är fortfarande nyfiken på den där berättelsen med tanten Gun, hur slutade den?
/Öronvax

Marcus sa...

Öronvax: Hela berättelsen råkade ut för ett samstämmigt vingsläpp och havererade. Man kan missa någon enstaka uppgift tydligen så det kändes rätt okej att missa den. Förhoppningsvis blir det inga fler, såvida inte det gå lika mycket trolldom i min julsaga.

Anonym sa...

Jag skulle kunna skriva en berättelse om min (H)julsaga i helgen. Det hela slutade med att jag stod och vevade med en slägga för att skilja där jävla vinterdäcken från bilen.

/Öronvax

Marcus sa...

Öronvax: Det är i sådana lägen man blir sugen att göra tvärtom. Veva med en slägga för att skilja bilen från vinterdäcken.