torsdag 19 april 2012

Systembolaget, Reklamlitteratur och Travronden

Intressant lunch.

På väg till ICA träffade jag en gammal kompis, Nicklas. Han bar omkring på en påse från systembolaget. Vilket i sig är en smula dekadent. Men när jag tittade ner i påsen låg senaste Travronden och stångades med ölen. På rak arm kan jag inte komma på någonting som är mer Tipsextra-alkis-dekadent. Därmed inte sagt att han är det, utan bara själva konceptet. 

Om man säger så här:
När Sofi Fahrman kommer till Sundsvall kommer hon troligen inte att söka sig till grabbarna med kombinationen systembolagskasse och Travronden!

Eller kanske så här: 
När vem som helst kommer till Sundsvall kommer denne inte att söka sig till grabbarna med kombinationen systembolagskasse och Travronden. 

Men det finns någon för alla:
När en kille med systembolagskasse och Travronden kommer till Sundsvall kommer han (alltid en han) att söka sig till grabbarna med kombinationen systembolagskasse och Travronden.


Vidare till ICA i jakt på lunch. Blev sugen på avocado och påbörjade en noggrann granskning av artiklarna i jakt på den där perfekt mogna. Som man aldrig hittar. Den måste köpas ljusgrön och mognas till perfektion hemma på diskbänken. Vilket är svårt när man föddes utan framförhållning. 

Precis då insåg jag att det i min högra jackficka faktiskt låg en avocado. Som mognat hemma och i morse stoppats ner i jackan. Självklart bortglömd. Direkt kände jag mig som en snattare och fick samma tonårsliknande panikkänsla som när man hade en Snickers i strumpan på väg ut ur butiken långsamt, trots att man egentligen bara ville springa. Jag stängde fickans dragkedja och smög runt butiken som den suspektaste av tjuvar. Möjligtvis visslandes för mig själv. Det ultimata tecknet på att något inte står rätt till och ett lika tydligt tecken på att snatteri inte är någon av mina premiumegenskaper. 

Samtidigt skulle jag precis vägra att betala för avocadon igen. Eller förklara för en expedit då det skulle kunna framkalla en obekväm situation. Men butiksvakterna var inte på vakten i dag och jag kunde några minuter senare slinka ut från butiken med både hedern och avocadon i behåll. 

Medan jag stod i kassan fick jag ett sms från AdLibris. Mina böcker fanns att hämta ut. Även dom bortglömda trots att beställningen las för bara några dagar sedan. 




Blev en spännande paketöppning eftersom jag även glömt bort vilka böcker jag beställt. Beställningen skedde på impuls efter ett tips i någon reklamblogg. Boken till vänster ser intressant ut. Om man la till undertiteln "and the 2-hour paycheck" skulle den kunna vara skriven av mig själv.

2 kommentarer:

Torvald Palema sa...

Vill bara rätta dej litegrann... Det är v75 Guiden och inte Travronden som ligger i den fina kassen. Den kombinationen (Öl och travlektyr) är väldigt fin en tråkig Fredagkväll(speciellt när det snöar i april).

Marcus sa...

Torvald: Å fan, då såg jag fel. Var helt säker på att det var Ronden. Men så är min kunskap om travtidningar inte störst heller. Jag hatar både tidningarna och kreaturen. :)