måndag 9 april 2012

Svärmor i lågor

Om Jesus härdat ut lite längre hade jag kunnat se fram mot fler lediga dagar. Men nu gjorde han inte det och påskhelvetet lider mot sitt slut.

Det har varit en fullspäckad helg med besök hos pappa i fjällen, påskdryck i lördags och biljardtävling igår (jag vann, wohoo!).

Den här veckan kommer att gå fort misstänker jag. Jag har nämligen tusen saker på mitt bord. Förutom jobb har jag en synnerligen krånglig skoluppgift som ska lämnas in på fredag. Jag ska skriva ett filmmanus på temat "A girl, a guy and a gun". Luc Besson har tydligen sagt att det är de beståndsdelar man behöver för att skriva en bra film. Nu ska jag i och för sig inte skriva en hel film, utan "bara" 5 sidor manustext. Vilket är svårt nog när man inte har någon fantasi överhuvudtaget.

Men jag tänkte så här. Det blir inget "gun" i bemärkelsen pistol. Utan Gun som i namnet Gun. Tänk skolmatkärring / elak faster / tant som är allmänt trött på livet. Manuset går under arbetsnamnet "Svärmor i lågor" och Gun är då svärmodern. A girl and a guy är paret som ska besöka Gun över jul. Killen, vars namn ännu är obestämt, hatar sin svärmor över allt annat. Och hon honom. Vilket kanske kan bli upphov till ett festligt litet manuskript. Eller ett präkt-fiasko. Jag spelar ett högt spel och är inte säker på att det kommer sluta lyckligt.

Men det gjorde å andra sidan även Refaat El Sayed, och det löste sig bra för honom. Om bra definieras som ett konkursbo med 242 kr på kontot och två begagnade diesel-mercor.

Nog om det. Istället vill jag slå ett slag för Filip & Fredriks show på Tonhallen på lördag. Vår konstellation ska förära duon med ett besök. Mina förväntningar är rysligt höga och jag ser framför mig en fantastisk föreställning. I begreppet fantastisk föreställning ingår även ett trevligt krogligt efterspel. Lite av en helgardering kan man säga. Om showen sugen kanske inte krogen gör det. Och vice versa.

Produktiv vecka coming up!

Inga kommentarer: