lördag 4 september 2010

Årets mest frekventa bloggare

...
Snart en vecka sedan jag skrev något. Jag har jobbat jättemycket. Förra veckan blev det 2 dagar som jag var kvar på kontoret fram till efter 23.

Den här helgen har jag, tro det eller ej, varit nykter. I fredags blev det filmhäng med Julia och Sofia och ikväll har det varit en kombination av pokergala och nytt häng med tillägget Katta.

Pokerakademins gala är Svenska Spels idé och man har i några år haft ett årligt spektakel där man delar ut priser inom olika kategorier. I år har man bytt linje och valt att lägga en gala på varje kasino-ort.

Arrangemanget var väldigt välgjort och det märktes att det lagts en hel del resurser på att sy ihop en trevlig kväll. Även om lokala arrangemang inte smäller lika högt på riks-nivå tycker jag att det är ett steg i rätt riktning. Precis som Anneli sa är det ett bra sätt att göra någonting på lokal nivå, för sina lokala spelare. Något jag tycker Cosmopol varit ganska dåliga på genom åren. Bra jobb Cosmopol, och jag tror och hoppas att nästa års gala kommer att bli ännu bättre!

Det började med några föreläsningar av sveriges poker-farfar Dan Glimne (tror ingen svensk någonsin varit en bättre ambassadör för spelet) och meriterade Johan Storåkers. Sedan delades det ut priser. Mogge leder rankingligan och fick sig, förutom applåder, en tavla med kortspelande hundar.

Huvudkategorin var "Årets pokerpersonlighet" och dom nominerade var Abbe, Wedin, Lazlo, Mange Eklund och Rille. Det här priset krävde egentligen inte någon pokerprestation, utan handlar mer om att man ska vara en person som bidrar till god stämning och som för sig på ett bra sätt på och utanför pokerbordet.

Rille vann, i mina ögon, ganska väntat. Från Gävle var det ett mangrant gäng supportrar bestående av exakt 1 person. Den personen var Packi och kan egentligen inte räknas eftersom han huvudsakligen var där för spriten. Många pokerspelare i Gävle brinner hellre inne än att se Rille vinna utmärkelser. Det innebär nämligen bragging rights, och i kombination med hans stora trut, är det ingenting som intresserar herrarna. Det finns 1 person som har lobbat för att skaffa ett prisskåp till pokerklubben i Gävle och ni kan ju gissa vem det är.

Efter prisutdelningen arrangerades det en 400 kr Freezeout med bountys på Storåkers och Glimne. Detta framkom strax innan första handen skulle delas ut och Lacke (törstig herre från Härnösand) skrek ut att det var "en kvarting i bounty på Lacke. Senare skulle det visa sig att bountyn på Glimne och Storåkers var en räkmacka. Priset på Lackes huvud lät bra mycket smaskigare. Men jag fick aldrig chansen då mitt öde beseglades med AQ mot A9 all in pre, där brädan kom AK6Q3 med springande 4-kortsflush till den asiatiske gentleman som gjorde det fantastiska stället. Fast det gör inte så mycket, förhoppningsvis har jag skaffat mig lite innestående tur till en billig penning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är rani-rani-rani helt fantastiskt. Man får in poletterna som jätte favvo och puckot får en osannolik hjälp "von oben". Har haft en dylik helg på b2b fixed bord i helgen Den ena sämre synen efter den andra. Min absoluta favorit är: flopen Kh Ks 7s och bet av synare 1 samt raise av mig. Visst är 3d 10s den mest självklara syn i hela världen, både pre och på floppen. Jag hade 9c 9s och var "stensäker på att ingen av de två synande tomtenissarna hade en konsumgubbe. Rani-rani-rani två spader och min tilt nådde nivåer jag inte trodde fanns. Förresten så läste jag din insändare i PokerMagasinet om otur, jag lider med dig. Even