torsdag 14 oktober 2010

Inte bara jag!!!

Det finns fler än mig som ibland har en negativ livssyn. Jag är inte ensam på pessimist-skeppet. Klipper in några rader från ett mail en kompis skickade igår. Tråkigt att höra när bekantas liv är i gungning, men behållningen av mailet är den otroligt underhållande tongången. Det är en konst att skriva en sån här munter klagosång.

"Jag blev analt våldtagen igår. Jag blev av med mitt kontorsrum. Någon viktigare människa än mig fick det och jag får njutningen av att sitta i det öppna kontorslandskapet.
XXX har varit arbetslös så länge nu att hon inte längre gnäller over det. Hon har förlikat sig med sitt öde och inväntar nu döden i stillhet. Hon har börjat måla och tar det bara lugnt pa dagarna. Hon söker fortfarande jobb forstås men det finns inte mycket. Jag säger ingenting därfor att jag inte vill ha en hysterisk kvinna att ta hand om när jag kommer hem varje kväll. Det kommer säkert att explodera snart andå. Pengamässigt blir det stressigare och stressigare eftersom brollöpet hägrar i mars och det ska produceras 200 lax ungefär. Hennes inkomst hade varit ett välkommet bidrag.
Ingen vill höra hur mycket jag jobbar och pluggar sa jag undviker den klagosången. Men låt mig bara säga att jag aldrig har sträckt mig själv så tunt och det börjar märkas fysiskt och psykiskt. Jag ar svag, fet och trött."

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är en fröjd att veta att man inte är ensam.

/Pal