fredag 29 april 2011

Bröllopstankar

Patetiskt.

Enligt uppgift kostar Prins William och Kate Middletons bröllop runt $40 miljoner. Hur kan ett bröllop av den magnituden arrangeras till ett sådant löjligt pris?

Det borde kosta minst det femdubbla när 2000 gäster ska smörja kråset i flera dagar, och hela London ska framställas som någonting annat än den kloak det är. Men det kanske är så att kringkostnader inte direkt räknas in i bröllopskostnaden.

Jag minns Victoria och Daniels bröllop. Varenda militär i hela landet stod uppradad och droskor som inte sett dagens ljus sedan Sten Sture rullade fram längs Stockholms gator. Enligt Wikipedia kostade det bröllopet 20 Msek och Stockholm stads merkostnader med poliser, militärer etc cirka 100 Msek. Alltså 120 Msek. Dryga hälften av dagens engelska bröllop.

Jag hoppas innerligt att $40 miljoner enbart innefattar själva bröllopskostnaden (klänning, tiara, morgongåva, morgonstänkare till gästerna, slungad gås till middag, skumpa, tårta, svensexa på fancy stripklubb etc etc) och att merkostnaderna för bevakning och militär betydande högre belopp. För hur kul kan det egentligen vara att bli den kunglighet som haft det brittiska samväldets snålaste bröllop?


2 kommentarer:

Johan sa...

..kunde inte William lagt 40 miljoner och 12 pence på bröllopet? Då hade han kunnat konvertera till judendomen och för de 12 pencen köpt en liten kippa/kalott och täckt flinten med. Det ÄR lite fnissigt att vara "Royalist". Ostigt liksom. Säjer som i populär film: "-Big Royale with cheese!"

Marcus sa...

Johan: Med dom tillgångarna är det inget annan än skandal att vara halvflint. Hundratals personer borde arbeta med att få hans hår att börja växa igen.