onsdag 30 januari 2013

Enorma Hallå-problem

Min telefon levererades helt knäpp och visar inga som helst tendenser på att sluta utveckla sin knäpphet.

Det började med en liten fördröjning varje gång jag svarade. Mitt "hallå" gick rakt ut i tomma intet, och eftersom uppringaren inte hört min hälsning, blev det en total tystnad som oftast bröts av att den personen sa någonting hallå-aktigt. Åtminstone från början, men efter ett tag fattade jag galoppen och började om med ett "hallå hallå" när jag inte fick någon respons.

Men nu har problematiken tagits till en helt ny nivå i form av att mitt headset blandat sig i dansen. Med syftet att krångla till min vardag ytterligare.

Nu sker följande:

Telefonen ringer. Jag trycker på svaraknappen på headsetet, väntar en stund, och säger triumferande "hallå" (eftersom jag räknat ut telefonens beteendemönster). Ingenting händer och jag upptäcker att svaraknappen bara mutat ringsignalen och telefonen fortsätter ringa ljudlöst. Lätt stressad swajpar jag på displayen för att hinna svara. Säger "hallå" på ett inte lika fullt övertygande sätt. Ingen respons eftersom jag glömt bort den lilla fördröjningen. Då utbryter ett stadie av total panik där jag skickar ur mig förvirrade haranger som "hallå, hallå, hej, hallå, hallå, marcus, fan" Eller "hej, hej, hej, hallå, hallå, haaaalåååååååå". Alltid med monoton, stressad och irriterad röst.

Det här är så irriterande att jag borde vara berättigad till kompensationspengar. Från antingen operatören 3, mitt försäkringsbolag eller staten. Jag tänker mig ett eller två basbelopp. Orimligt eller inte, det får andra avgöra.

Inga kommentarer: