onsdag 19 maj 2010

Strömlös transport

...
Jag hade tänkt skriva ett ganska långt och sirligt inlägg om mina planer den här veckan, men det gick helt i stöpet när det visade sig att tåget inte har något strömuttag vid sittplatserna. Det i kombination med mitt utslitna batteri kommer göra det här till ett relativt kort inlägg.

Sitter på väg till Norrköping för att för första gången hälsa på Bommen i sin "nya" hemort. Han lockade mig med en gigantiskt medriggad ip-adress, och det är något som verkligen behövs i rådande trassel-tider.

Efter bytet i Gävle hade jag tänkt äta någonting på det nya tåget. Men det fanns ingen bistrovagn utan istället 2 vending machines. Varav den en av de två som sålde någonting med tuggmotstånd var trasig. Måltiden blev därför en kopp Cappuccino. Egentligen inte hela världen eftersom jag åt en massiv smoothie-frukost. HUNGRIG!! Tips om hur man dyrkar upp en smörgås-automat sökes!

Tack vare bristen på ström kunde jag heller inte se filmen "A serious man". Allting händer av en anledning. Istället har jag läst ut "Alkemisten". En fantastiskt intressant bok som i stora drag handlar om att man ska realisera sina personliga mål, och att vägen dit kan kännas brokig, men att belöningen när man gör det kommer i form av att min blir tillfreds med sitt inre. Min väg är minst sagt krokig och jag hoppas boken hjälper mig komma till insikter om hur jag uppfyller mina drömmar. Kanske har jag varit alltför fokuserad på finansiella mål när den sanna lyckan egentligen handlar om annat. Kärlek, harmoni, sushi och bekväma kläder.

Första steget på resan mot insikt blir genom att spela mängder med poker under resten av den här veckan. Det var flera år sedan jag och Bommen hade gemensam poker-grajnd. Trots allt var det så mitt pokeräventyr började. Sittande i hans soffa, växelvis klagande där den ena aldrig lyssnade på den andra, eftersom man var fullt upptagen med sina egna klagomål. Men samtidigt hade vi väldigt roligt, lärde av varandra samt gjorde ganska bra ifrån oss rent finansiellt. Svunna tider som kanske kan återupplivas. Let's hope so!

Trevlig onsdag tillönskas.

Inga kommentarer: