söndag 2 januari 2011

Saludos 2010

...
Precis hemkommen efter en synnerligen trevlig nyårshelg i Vemdalen. Stuga i Storhogna och vi spenderade 3 dagar i fjällen. 2 i hemmet och en på Skalet. Intrycken tänker jag inte gå in på i detalj eftersom alla skriver detaljerat om hur fantastiskt just deras nyår var. Lägger ut lite bilder istället.

Därför räcker det att i ord sägas att det här var mitt 3:e eller 4:e nyår i Vemdalen. Den här gången med ett annat gäng. Men stämningen och sällskapet var underbart och det är samma nöjda jag som återvänder till Sundsvall och funderar på hur i helvete 2011 ska arta sig?

Om jag tänker tillbaka på 2010 har det varit ett ganska omvälvande år för mig. Först och främst har jag börjat arbeta och tvingats inse hur lite tid man egentligen får över. Eftersom jag inte arbetat sedan 2004 hade jag glömt bort den lilla detaljen. Fördelen är att man får omge sig med andra människor samt förhoppningsvis ansvara för att något blir gjort. Något jag tror får alla att växa. Sedan får man lön också. Ytterligare en detalj jag glömt bort känslan av.

I övrigt har jag sålt min lägenhet efter att ha bott i o-harmoni i några år. Mina sista år som pokerspelare var ingen vacker, stämningsfull dikt. Utan snarare ett krig för att make ends meet, och jag tycker lägenheten på något vis symboliserar det lidandet. Därför känns det skönt att flytta mot något nytt, mer centralt boende. En önskan jag länge haft. Stadens affärsliv ska ligga så nära som möjligt.

Min civilstatus är fortfarande ett enda stort skämt. Vad kan man säga om det? Vi nöjer oss med bedrövligt och ser om nästa år uppbringar någon klarhet i frågan.

Fast jag kan ändå inte sluta associera till en granne som i mina unga år bodde några hus bort. Han var väldigt snäll men alltid, alltid ensam. Svensson hette han och jag tyckte jämt synd om honom. Måtte det inte sluta så.

I sin enorma ensamhet fanns det ändå ljuspunkter. En dotter. Som bodde hos honom ibland. Vilket gör min situation än mer alermerande. För ingen vill vara mer ensam än Svensson på ålderns höst! Hallå där speed-dejting och hejdå bry sig om politisk och religiös åskådning samt utseende och intelligens!

Just ja, måste fortsätta på utmaningen. I det här tempot blir den klar vid samma tidpunkt som jag fyller Svensson...

Inga kommentarer: