onsdag 2 mars 2011

Mot öknen!

Inför min utlandsresa är allting lika glasklart som när en OS-kommitté träffas för första gången träffas och brainstormar från lite lösa idéer att användas om 12 år. Att vara ett fenomen i framförhållning kommer jag aldrig anklagas för.

Det är väldigt märkligt, min totala oförmåga att göra klart saker i god tid. Inte förrän det är på gränsen till panik hamnar jag i zonen och gör klart allt som ska göras.

Mitt flyg går kl 09 imorgon och det tidigaste morgontåget anländer 0815. Aningen snäv marginal och jag orkar inte med något missat plan. Reservplanen var därför att åka till Gävle i eftermiddag och hänga hos Rille fram till det första morgontåget går vid 6 tiden. Vilket han ända fram till igår tyckte var en alldeles strålande idé, då han utan förvarning satte segel mot Stockholm och pokerveckan på kasinot. Tack vare den lilla rockaden kommer undertecknad spendera natten på en Y-bussjävel, inklämd mellan rutan och min överviktiga granne, med ett Internet helt i plåt.

Kan jag bli den första som kliver av Y-bussen på Tönnebro och hyr en bil istället? Jag tror aldrig det har hänt tidigare och som en banbrytande person stimuleras jag lite av tanken. Alternativt kan jag sitta och rabbla "vi är framme snart" som ett mantra och hoppas att inte mina axlar trycks sönder mot rutan.

Ifall/när jag kommer fram till Arlanda blir det 10 dagar i Dubai. En av mina bästa vänner ska gifta sig och jag reser dit tillsammans med exakt den konstellation som delade lägenhet under högskoletiden i Gävle. Precis den typen av vänner jag tidigare pratat om. Även om vi inte träffats på länge är det som att tiden har stått stilla när vi ses. Ser mucho fram emot det.

Sist vi var i Dubai 2006 och anledningen var att Roberts bror Andreas gifte sig. Bröllopet var minst sagt spektakulärt och i lyxmått mätt kommer jag aldrig uppleva dess like. Här är en bild där vi alla fyra är på samma plats (den fria spriten till trots). Robban, som gifter sig nu, är längst till vänster.


Detta blir mitt tredje besök i Dubai och jag har stora förhoppningar om en utvecklad turistvänlighet. Infrastrukturen har upplevts haltande. En massa häftiga byggnader/gallerior/aktivitetscentrum men utan effektiva sätt att transportera sig från A till B. Numer finns det någon typ av MonoRail/tunnelbana som jag ska syna i sömmarna. Självklart även intressant att se alla nya spektakulära byggnader. Även om recessionen slagit hårt i Dubai byggs det väldigt mycket mer än på de flesta ställen i världen. Om man åker dit en gång om året finns det ändå mycket nytt att se var gång.

3 kommentarer:

Johan sa...

Det märkliga Dubai får du verkligen rapportera in reseberättelser om. Själv inte varit där, men det verkar vara ett av få oljeländer som fattat att oljan snart är slut. Ha det så trevligt och glöm inte på att sätta upp solfaktor 127 typ på din packningslista.

Anonym sa...

Snygg slips! Är det den virkade som du ärvt av farsan och från det ljuva sjuttiotalet? Even

Marcus sa...

Johan: Japp här laddas det för turism. Mycket intressant satsning och, precis som du säger, är det otroligt att ingen annan verkar förstå att oljan kommer ta slut.

Solfaktor behövs inte för det är tidernas dimma och lite småkallt.

Even: Du menar morbror Julles? Näe det där var en riktigt dyr historia, handgjord av extremt unga pakistanska barn.