fredag 4 mars 2011

Settled in

Första dagen i Dubai till ända.

Den har i princip spenderats uteslutande med shopping. Ifall att gå omkring och prova allt, men inte köpa något, nu kan kallas shopping.

Jag har varit på jakt efter attiraljer till bröllopet. Skjorta, slips, näsduk, bälte samt skor. Plus det vanliga vardagliga som sneakers, idrottskläder och övriga accessoarer.

Men hittade i vanlig ordning ingenting efter att ha provat hundratals produkter. Det går inte riktigt att skylla på utbudet heller. 41000 kvadratmeter ren lyx och tillika varje kvinnas paradis.

Däremot är jag inte riktigt imponerad över modet på alla dyra klädbutiker. Möjligen att man är försvenskad i vad man gillar men i mina ögon borde alla vilja ha smala kragar på skjortor, smala kavajslag och smala slipsar. Men det var svårt att hitta här. Det mesta såg ut som någonting man kunde grävt fram ur farfars garderob.

Angående shopping brukar Robbans blivande fru M-C handla på hans kreditkort. Varje gång hon gör en transaktion skickas ett sms till honom. Snacka om tiltfaktor ifall man redan har en dålig dag och det börjar ticka in kortköps-sms i rask teleprinter-takt.

Till nästa shoppingtur kommer jag förbereda mig bättre med att googla fram lämpliga färger på skjortor samt informella regler kring hur näsduken ska matchas med övrig klädsel. Samt definitivt inte tveka utan bara direkt gå in och köpa ett par retro Nike-sneakers i vitt/blått/guld samt en accessoar-väska från Fred Perry.

Vi har även hunnit med att skåda den arabiska ineffektiviteten i all dess prakt. Vi ville göra en liten korrigering på hotellet och trots 8 personer bakom disken uträttades ingenting. Det var som en domino-effekt. När man frågade om en blev man hänvisad till nästa, som hänvisade till nästa etc. Fenomenalt odugliga människor just på det här hotellet. Men rummen är fina och spatiösa samt innehåller all tänkbar bekvämlighet.

Imorgon vankas ny shopping samt ett rejält träningspass. Antingen squash på hotellets nybyggda och underbara banor eller en rejäl dust med crosstrainern.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det beror nog på att smal slips aldrig varit snyggt, och gick ändå ur modet hösten 2009.