onsdag 7 oktober 2009

Jellied Veal Loaf

...
Igår kväll var det sedvanligt seriespel på squashen. Eftersom jag tidigare tisdagar inte spelat på topp var jag aningen bekymrad kring varför. Säg det bekymmer som varar för evigt. Efter regn kommer solsken.

Jag spelade som en dröm och vann mina matcher med 3-0, respektive 3-1. Jesper, min lagkamrat, var även han på tårna och därför ligger vi nu 4 i tabellen. Efteråt kändes det som om jag druckit ur ungdomens källa och jag hade hur mycket energi som helst kvar. Jag funderade lite och kom fram till att min nyvunna ungdom bara kunde bero på en sak. Maten jag åt innan.

I brist på fantasi och tid slängde jag i mig den gamla patentaren kalvsylta och keso. Väldigt torftigt, inte alls gott, men proppfullt med proteiner och nästan inga kolhydrater. Nu när vi vet det borde andra idrottsmän ta efter mitt vinnande koncept. Kalvsylta-modellen får det heta från och med nu. Min bok i ämnet kommer ut lagom till julhandeln drar igång.

Vidare vill jag uppmärksamma er på en låt jag fastnat för efter att hört några gånger på p3. Det är The Refreshments som skapat en "modern" 60-tals låt med titeln "Miss you miss Belinda".

Det är en riktig feel-good låt och, som den glädjespridare jag är, valde jag att spela den för Rille och Gurra. Tanken var att även bringa lite solsken till deras vardag. Gurra svalde inte alls betet utan påstod att man måste vara minst 100 år gammal för att uppskatta den. En motsägelse av magnitud eftersom jag gillar den, och tillika känner mig som 14 i sinnet.

Vad tycker ni läsare i frågan?

*EDIT* Här skulle jag precis lägga in ett youtube-klipp med låten ifråga. Men jag hittade bara en live-version som inte alls passar sig med tanke på frågeställningen och vilken reaktion jag fiskar efter. Bandet såg gammalt ut och publiken såg ännu äldre ut. Spelningen verkar dessutom varit på någon typ av dansbands-gala / bondlurksfestival. Det kommer så att säga att ligga mig i fatet å det grövsta. Ni får helt enkelt spotifya saken och lämna era synpunkter. *SLUTEDIT*

*EDIT IGEN* Hittade till slut en variant med bara musiken. *SLUTEDIT IGEN*



11 kommentarer:

Benny Bling Bling sa...

Ligger I sängen med iPhonen och skrattar. Lina frågar från rummet bredvid vad som är så roligt. Gurken. Gurken, svarar jag.

Nu släcker en knegare som mig lampan. Ska bli intressant att se när Montell bjuder på första mailet imorgon. 06:32 tippar jag på. Mer arbetsa
figur har världen aldrig skådat.

Marcus sa...

Benny: Ja det är inte ofta någon hasplar ur sig "Gurken gurken" från ett sovrum...

Montell lider av en oförmåga att koppla av och ta det lugnt...

Anonym sa...

"Montell lider av en oförmåga att koppla av och ta det lugnt..."

Tur att du har den förmågan iaf, och för två dessutom så att det jämnar ut sig.

/Pal

Marcus sa...

Pal: Du ska se hur jag är när jag DAMP-yrar runt i lgh och uträttar 18 timmars jobb på en halvtimmme :)

Anonym sa...

Gurk: I och med att du inte ved vad jobb är så menar du alltså att du yrar runt i 18 timmar och gör absolut ingenting, istället för oss andra som har max en halvtimme över per dag att att göra just ingenting? :D

/Pal - OjVadSkitJagKommerFåFörDetHärNu

Anonym sa...

Ska bli kul att se gurken svänga sina lurviga i en yvig bugg på logdanserna till sommaren..blir nog en behållning i sig att betala inträdet för, tror faktiskt du skulle göra succé.
//Magnificent

Marcus sa...

Pal: Jag är sinnesbilden av effektivitet och grovjobb. Om alla vore som mig skulle vi knappast ha några större samhälleliga problem gällande arbetsbrist. Jag kan hitta jobb i en fyllcell.

Magnificent: Ja antagligen skulle det bli stor succé. Kanske samma typ av succe som när jag TVINGADES gå på buggkurs vid 7 års ålder. Jag och en kompis. Efter 2 gånger blev det stora protesten och vägran att fortsätta kursen.

Anonym sa...

Gurk: Sant, om alla vore som dig så skulle det inte finnas arbetsbrist i samhället. Det skulle inte finnas EN ENDA som jobbade!!

Det skulle väl inte ens finnas arbeten, bara ordet "arbete" skulle väl vara lika bannlyst som Galileo blev när han protesterade mot den heliocentriska världsbilden...

/Pal

Marcus sa...

Pal: Tänk dig ett samhälle med kloner av mig. Jag blir gråtmild av bara tanken.

Anonym sa...

Gurk: Det vänder sig för mig av att bara flukta lite på den tanken men fråga Even, han kanske tycker det vore en bra idé..?

/Pal

Marcus sa...

Pal: Even skulle bli stormförtjust av ett samhälle där alla var kloner av mig. Han har ju vunnit runt 600.000 av mig på kasinot, och skulle således ha sin ekonomiska lycka gjord i ett samhälle med fler brillprydda fiskar.