söndag 25 oktober 2009

Dubbeldejt på ICA

...
Man vet att man inte är stans största casanova efter följande lilla historia.

I torsdags var jag på ICA och handlade. Väl där träffade jag en tjej jag inte sett på ett par år. Vi stod och utbytte artigheter en stund, och mitt i vår konversation kommer Lise förbi. Säger hej och småtjattrar om lite allt möjligt. Jag avslutar den trevliga pratstunden, betalar min mat, sätter mig i bilen och åker ner på kasinot.

Samtidigt i en stad 23 mil söderut befinner sig HedersGurra inte ont anandes på en hockeymatch. Som vanligt huserar han hemma hos Rille, som i sin tur haft ett förhållande med Lise. När Gurra kommer tillbaka från hockeymatchen har Lise, via msn, upplyst Rille om min pratstund på ICA (HUR NU DETTA KAN VARA EN SÅN STOR NYHET!!!). Vilket han nämner för Gurra. Nyfiken som han är (han kan tacka sin äckliga journalistgen för det) försöker han få reda på vem den okända tjejen är.

Eftersom jag vet om, och föraktar, hans otroliga nyfikenhet får han inga klara besked. Vilket tiltar honom ännu mer. Som ett mantra repeterar jag att det enda jag kan säga är att hon heter Sylvia, vilket han såklart inte köper. Istället kontrar han med gissningar man inte ens trodde var möjliga. Till slut, efter att gissat på praktiskt taget varenda kvinna mellan 10 och 80 år i Västernorrland, går han in i ett tillstånd av jättepanik. Sanningen måste fram. Kosta vad det kosta vill.

Han skriver följande meddelande på facebook:
"Efterlysning: Gurkan har enligt säkra källor setts gå omkring i Sundsvall med en vacker blondin. Han vägrar själv säga vem det är så nu vill jag ha er hjälp."

Inte ens facebook gav några bra ledtrådar. Det närmaste svar han fick var från mig som skrev att "tjejen ifråga var Dagny, min gamla lågstadielärare som på senare år piffat till sig rejält". Brinnandes drar han sig tillbaka från slagfältet och smider tillsammans med Rille nya planer.

Fredagen anländer och på eftermiddagen intar jag, Hasse och Sasse en tidig middag på Jops. Vilket detektiverna i Gävle hade full koll på. Från Sasses telefon skickar jag ett sms till Gurra där det står att "jag var just och åt middag med Gurkan och han berättade om din nyfikenhet kring tjejen på ICA. Han sa vad hon hette. Vill du veta?"

Han svarar något i stil med att han vet vad som är i görningen och att sms:et bara är en del av min lömska plan. Fast ändå skrev han lite senare ett nytt sms och bad Sasse berätta namnet. Svaret han fick var kort och gott "Sylvia". Vilket jag gissar drev honom ändå lite närmare mentalsjukhuset.

Tidigare ikväll pratade jag med Gurra. Jag misstänker att han gett upp litegrann. För när jag nämnde att jag tittade på film fick jag bara en liten gliring ifall jag såg på filmen tillsammans med frugan...

Eftersom jag vet hur nyfiken både Rille och Gurra är är jag villig att göra en deal. Den dagen Gurra har hållt sig poker- och alkoholfri i dagarna 7 ska jag låta sanningen komma upp till ytan. Jag gissar att det är större chans att jag hittar Jimmy Hoffa i soprummet (copywright Urban Brodin i Gävle) än att det inträffar.

Simma lugnt i lördagsnatten och var selektiv i era konversationer. Man vet aldrig vilken orkan några simpla artighetsfraser kan riva upp.

8 kommentarer:

Anrik sa...

loooooooooooooool

Anonym sa...

du utelämnade infon om tjej nr 2 som du sprang på, elller är du rädd för att tjej 1 ska ställa massa konstiga frågor om tjej 2 ?

/rille

Marcus sa...

Rille: Jag är inte rädd för några frågor. Det jag är rädd för är en helt annan sak...

Anonym sa...

Hahah Urban Brodin

Anonym sa...

Är det verkligen 23 mil till Gävle?
Even

Anonym sa...

Nöten är knäckt. Jag vann. Gurkan förlorade. Allt är som vanligt.

Marcus sa...

Even: Give or take ett par spjutkast....

Anonym: Du är trött i den där grejen som sitter innanför pannbenet....

Andreas sa...

Hahahaha, Jag tror jag flyttar till Sundsvall sa att jag far ta del av all denna galenskap pa heltid!