fredag 9 oktober 2009

Ensamtid

...
Nu är det fredag. Helg helg helg. Den tiden av veckan där fokus ligger på att hinna med saker. Så mycket som möjligt eftersom tiden är knapp till arbetet börjar på måndag igen.

Så ser det inte riktigt ut för mig längre. Det enda positiva med helger är att det händer lite mer och att folk i allmänhet är lite gladare. Annars gillar jag mer vardagar. Onsdagar och torsdagar är med på min personliga topplista.

Min vision är att varje dag ska vara lika bra som den förra. Att slippa höga toppar och djupa dalar när det kommer till tillfredställelse kring dagar. Jag har kommit en bit på vägen såtillvida att alla dagar i veckan potentiellt sett kan vara den bästa. Jag kan alltså vara jättelycklig på en måndag likväl som en lördag. Problemet är bara att det är för få lyckliga dagar, vilket jag inte riktigt vet hur jag ska komma runt.

Ett sätt vore att nå större framgång i det jag gör på daglig basis. Vinna mer på spelet, spela bättre squash samt få Love2rake att snurra ännu bättre. Men det är en sanning med modifikation eftersom man gradvis vänjer sig vid förbättringar, och efter ett man blivit bortskämd på det planet krävs nya utmaningar för att bibehålla sin nöjdhet.

Så jag vet inte riktigt vad det är jag behöver. Men någon typ av konstellation som innefattade en flickvän skulle nog inte vara till skada, och få mina perspektiv att förändras en aning. I väntan på den dagen behöver jag något annat. Ett husdjur kanske? Fast alla djur har dåliga sidor och tyvärr går det inte att avla fram sitt drömdjur genom att para olika djurarter.

Hund är rent umgängesmässigt antagligen det djur som ger mest. Fast hundar måste ständigt rastas. Sommar som vinter, och det är helt enkelt inte ett alternativ. Sorry Fido, det kommer aldrig att fungera. Det borde finnas hund-pooler, där man kan dela hund med någon annan som inte vill ta 100%-igt ansvar. Jyckenärjagkännerfördet.se

Katt är ett djur jag beundrar genom dess stora självständighet och starka vilja. Ifall Findus är missnöjd låter han visa det på ett vis som innefattar fräsningar och spretande klor. Desssutom är katter mycket mysiga att ha vid fotändan i sängen. Dom kurrar och genererar värme. Nackdelen är, precis som för hundar, pälshår över hela bostaden. Såvida man inte skaffar en kinesisk nakenkatt. Men dom är så fula att man behöver ögonbindel för att vistas i samma rum.

Eftersom fyrbenta kreatur verkar gå bort har jag ett annat alternativ. Papegoja. Intelligentare och mer formbar än sin mindre kollega undulaten. Den kan lära sig prata och till vis mån går det väl att kela med sin goja. Men det är ett djur som jag tror kräver en del uppmärksamhet. För mycket ensam-tid leder till en olycklig goja med sorg i hjärtat, och det vill man ju inte bidra till.

I min uppväxt hade vi under några år undulater. Det var trevliga tider och jag gillade särskilt mycket Moa, den sista undulaten som huserade på Idrottsgatan. Men genom att fåglar kräver aktivitet runtomkring sig är det nog ett djur som passar bäst i en barnfamilj. Det ger fågeln tillräckligt mycket uppmärksamhet för att den ska slippa hänga sig i gung-spegeln av ensamhet.

Jag får nog nöja mig med mig själv som sällskap vad det lider. När man tvingas inse sådana sorgliga sanningar finns det inte mycket som passar bättre än sorglig musik. Häromdagen skrev jag om ett skivsläpp av Rosanne Cash, där hon gör covers på gamla klassiska folk & countrysånger. Skivan var väldigt bra och rekommenderas högaktningsfullt.

Jag ville egentligen youtuba in den bedårande låten "A long black veil". Den vackra texten skildrar en oskyldig man som står anklagad för mord. Han vill inte använda sitt alibi eftersom han tillbringade mordnatten med sin bäste väns fru, och istället tar han sitt dödsstraff för att slippa knäcka sin kompis med den bistra sanningen. Själv skulle jag gola direkt eftersom jag är mer rädd för att dö än hela världen tillsammans.

Men den låten hittade jag inte, så det blir "Sea of heartbreak" där Bruce Springsteen gästar. Ett annat fint gammalt örhänge från samma skiva.


6 kommentarer:

Anonym sa...

finns katter med päls som inte hårar!

Anonym sa...

Annars tror jag det finns två bevingade polare vid namn Arne och Marco som gärna skulle vilja flytta uppåt i landet.

/Pal

Marcus sa...

Dom stackars gojorna hade två ytterligare svagheter. Dels att vilja bitas i tungan och dels att försöka landa i fritöser och liknande kokheta grytor.

Kan det vara dom två papegojorna med trasigast psyke i historien?

Anonym sa...

Gurk: Förnodligen har de inte det stabilaste psyket men det är inte så konstigt. Tänk dig själv sitta år ut och år in i en liten bur, ha landets mest hjärnlösa hundar springa omkring, bli matad med Coca Cola och ha Gneten som ägare?
Byta liv med gojorna?

/Pal

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=p-AED1BjuJ8

Kanske är den här låten du syfta på

/Eeehaeha

Marcus sa...

Pal: Pizzabyxor och gummistövlar på....

Eehaeha: Jo precis den låten, fast jag var ute efter Rosanne Cash versionen från nya skivan.