tisdag 5 januari 2010

Ställning försvinn

...
Skorstenarna i vår bostadsrättsförening håller tydligen på att falla isär på grund av hög ålder. Därför har det bestämts att det är dags för en renovering. Jag vet inte riktigt vad företaget som vann kontrakts-kriget heter, men antagligen ingenting innehållande "snabb" eller "effektiv".

Denna förbannade byggnadsställning har stått utanför mitt köksfönster i flera månader nu. Enda gången det händer någonting är tidigt tidigt på morgnarna, då arbetarna okynnes-springer upp och ner. Bara för att jävlas antagligen. För sedan blir det tyst. Jag är inte insatt i skorstens-byteri, men för att det ska bli någon ny pipa gissar jag att nya delar måste transporteras upp och gamla delar transporteras ner.

Genom sin till synes låga arbetsglöd är det då ett stort mirakel jag idag skådade utanför köksfönstret. En arbetare i hjäm i full färd att montera ner ställningen. För varje liten del han monterar isär, läggs en bit till i det krackelerade pussel som kallas min morgonsömn.

Sedan kan han ta sina arbetsverktyg, sätta sig i sin smutsiga bil och montera upp sin ställning utanför någon annans sovplats. Troligen tjänar dom feta pengar oxå. Det är väl så det går till i bostadsrättsföreningar. Någon i styrelsen känner någon som äger byggfirman, och alla får en liten del av arvodet. Kanske därför det tagit sådan tid att bli klar med arbetet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Cyniker, alla kan inte vara lika effektivt, hårdjobbande människor som du!

/Pal

Marcus sa...

Pal: Näe precis. Det behövs latmaskar oxå, vi skulle aldrig klara ett elitsamhälle bestående av bara såna som mig.

Anonym sa...

Klarar du av att hitta stavfelet? "Genom sin till synes låga arbetsglöd är det då ett stort mirakel jag idag skådade utanför köksfönstret. En arbetare i hjäm i full färd att montera ner ställningen. För varje liten del han monterar isär, läggs en bit till i det krackelerade pussel som kallas min morgonsömn."

Marcus sa...

Anonym: Snarare fel meningsbyggnad, antar du menade att "skådade" skulle vara "skådar"...?