måndag 1 mars 2010

Snön tar över

...
Ett ämne man inte kan prata nog om just nu är snön. Eller det vita guldet som min vän som startat snöskottarfirma väljer att kalla det.

Dagens nattliga samtal med Tony handlade till stor del om snö-helvetet. Vi var bägge rörande överens om att det är slut på att kunna förvänta sig en snöfri valborg, nu när sverige gått in i en ny istid. Ifall det skulle bli 50 grader varmt från och med imorgon dag, skulle det antagligen ligga snö kvar på torget ända fram till i slutet av augusti.

Det här kommer få stora konsekvenser. När dom lyckliga satarna på Hedbergska skolan tar studenten i början av juni, kommer dom gå nerför den anrika trappan iförda snowjoggers. Med en varmfordrad kostym och med en studentmössa i gore-tex som går att dra ner över öronen.

Eftergymnasial utbildning kommer även i fortsättningen vara populärt. Civilekonomer och civilingenjörer i all ära, men landet behöver slussa in villrådiga vägra-bli-vuxen-och-plugga-istället-slynglar till andra yrkeskategorier. Ett förhandstips är plogbilschaufför. I den branschen kommer man aldrig behöva stå arbetslös.

Den ack så trendiga smala slipsen kommer gå i graven och ersättas med en längre och bredare slips i fleece-material, som med fördel kan användas som en lång halsduk när det blåser snålt. Vindrutetorkare på glasögonen blir standard redan i år. Sist men inte minst kommer en glykol-shot att bli en naturlig del av frukosten. Vem vill egentligen få hela blodcirkulationen nedfryst medan man väntar på morgon-bussen? Vill man vara petig kommer det inte heta buss länge till. Snarare 3:ans vessla eftersom hjulen ersätts med larvfötter.

Snöskotersemester till Amsterdam anyone?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha, fixa mig nga glykolshots och ett par vindrutetorkare till mina brickor också:)

Lee