tisdag 8 juni 2010

Här vare glass

...
Även fast jag inom det närmsta framtiden högst sannolikt kommer flytta från Sundsvall och ge mig i kast med någonting nytt, kan jag inte undgå att känna mig deprimerad och undrande kring hur allting tenderar till att ordna sig till det bästa i alla andras liv, men inte i mitt.

Om mitt liv fortsätter krångla blir det en total verklighetsflykt. Jag tänker att om jag målar upp en fasad av att allting är frid och fröjd, så slipper jag ta tag i allting verkligt eller reellt. Så kan jag sitta på toppen av mitt eget imperium och leva ut min egen låtsas-dröm. Medan människor runtomkring mig lever i realiteten, med allt vad det innebär av glädje, smärta, problem och lösningar. Fatta vad mycket bättre jag kommer att ha det än dom.

Fast först ska jag prova att fly in i ett Piggelin-koma. Jag har inhandlat ett 15-pack och tänkte äta 14 i rad. Den sista glassen tänkte jag ge bort till den person som skriver den mest upplyftande kommentaren. Den kan sägas vara signerad med min egen nedstämdhet och borde således tinga ett visst samlarvärde.

//Åka tunna

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bjuda på ett av mina favorit citat nu när du ska ge dig ut på nyare äventyr i hopp och tro att finna något nytt.

Death comes to all
But great achievements raise a monument
Which shall endure until the sun grows old

Ribban är lagd, glassen är min

.A

Håkan sa...

Du och jag kan ha Wes Andersson kvällar. Jag sparkar ut kärringen om det krävs. / Håkan

Anonym sa...

borde bli min....

Marcus sa...

Andreas: Fint citat men inte väldigt upplyftande för en man i mina kläder. Som extremt rädd för att dö är det en klen tröst att veta att man blir ihågkommen.

Håkan: Now we're talking. Ett Wes-maraton är en syssla i min smak. Paddan kan vara med om hon vill (vet hon förresten om din blogg o att du kallar henne för det?)

Anonym: Det här skulle ju bli mycket intressantare om det inte stod anonym. Hoppas bara inte du heter Preben eller Ivar

Anonym sa...

ok ett försök till:)

Tänk om man kunde vara precis som man ville.
Snygg, stark, cool och ett riktigt snille.

Tänk om man ändå hade skägg
köpa snus och slippa visa leg

Marcus sa...

Anonym: Ja mycket bättre, inte lika mycket existens-ångest budskap.

Anonym sa...

Du får glass Nr. 15 också, my treat!

/Pal