tisdag 22 juni 2010

Ironiska priser från akademin

...
Som jag skröt på facebook om tennisvinsterna häromdagen. Obesegrad genom alla dubbelmatcher plus att jag piskade Chamat i singel. På det röda härliga gruset som jag älskar så mycket.

Idag var det re-match. Jag, Rille, Chamat och Plösen styrde kosan mot GTK-hallen. Jag var otroligt toppad på förhand och förväntade mig nya stordåd. Planen var att fixa en nyckel till grusbanorna utomhus. Det kostar 500 kr + 300 kr i deponering och ger obegränsat spel under hela sommaren. Dock måste man anpassa sig till ifall banorna är bokade.

Det var dom idag och enda möjligheten var att spela 1 timme, sedan vila 1 timme för att klämma in ytterligare 1 timmes spel. Helt ointressant och vårt enda val blev att spela inomhus. På plexi-pave eller filtbana som jag hatar av hela mitt hjärta. Det var nämligen där jag fick stryk av Rille i vintras.

Grejen är den att han inte slår sina slag med någon top-spin. Effekten blir att bollen får en väldigt flack studs och glider undan, medan det på grus blir att bollen stannar upp efter studs. Det blir mindre tid att förbereda sig och det krävs att man liksom gräver upp bollen. Jag har helt fel timing inomhus och kommer fel till bollarna. Grymt orättvist.

Vi körde en Davis Cup och lottade lag. Jag och Chamat mot Rille och Plösen. Rille vann med 6-4 mot mig och det var inget snack om att det var välförtjänt.

Sedan vann jag mot Plösen med 8-6 i tiebreak i en grymt spännande match. Plösen har en otrolig fire-power med ett väl inoljat serve-volley spel á la Pete Sampras. Jag tyckte mig få ner serve-returerna på hans fötter, men han lyckades gräva fram helt fantastiska volley-slag gång efter annan. Dock var han lite slö i mina serve-game och slog ut en hel del serve-returer, vilket höll mig kvar i matchen.

Att spela tie-break är verkligen inte bra för ett redan sönder-trasat psyke, men jag får anse mig vara nöjd med att vända ett 3-6 underläge till vinst.

Vi torskade Davis Cupen med 4-1 och det är bara att lyfta på hatten. Grattis grattis grattis. Jag har redan bestämt att jag och Rille ska ta en grus-match senare i sommar. Oavsett om han vill eller inte.

---------------------

Imorgon åker jag hem till Sundsvall eftersom jag har litegrann att stå i på torsdag. För en gångs skull ett riktigt möte att närvara på.

Midsommar ser ut att firas tillsammans med Jonas, Åhlen, Patte, Landell, Julia, Sofia, Katarina plus några till i Bergafjärden. Jag förväntar mig inget annat än en supertrevlig kväll.

Egentligen hade jag tänkt stanna kvar i Gävle och fira midsommar med Rille och Malin hos en av hennes kompisar i Söderhamn. Men i och med att jag måste hem imorgon spricker den planen. Tack för inbjudan alla fall. Vi tar det nästa år istället.

----------------------

Pokern har den här veckan varit en berg-och-dalbana av rang. Men jag tror mig ligga lite plus än så länge, ej inräknat sittningen som påbörjas om 10 minuter.

Återigen har det visat sig hur viktigt det är att mina tankar är rena och inte upptas av andra saker. När jag är in the moment spelar jag grymt bra och gör rätt i nästan varje situation, men om jag tillåter mig själv att tänka på annat går det oftast rätt utför. En kraftig läcka att inte kunna spela sitt A-game oftare. Men att ha kommit till den insikten har gjort mig mer medveten och jag kommer i framtiden att se till att vara redo för spel när jag väl sätter mig ner vid borden.

----------------------

Slutligen vill jag gratulera Rille till att blivit nominerad till "Årets pokerpersonlighet" av Svenska Pokerakademin.

Han har inte vunnit några titlar under 2009, men priset handlar mer om att vara en förebild vid borden och bete sig på ett föredömligt sätt, samt vara en person som bidrar till god stämning.

Tror det kommer vara många från pokerklubben i Gävle som fasar för att Rille tar hem priset. Gissningsvis med Borgmästaren i spetsen den oros-kommitén. Rille gillar att prata och dom stackarna kommer nog aldrig att få höra slutet om hans egen förträfflighet.

När Gurra fick nys om nomineringen skickade han ett sms till mig och konstaterade att "dom har börjat dela ut ironiska priser nu också"

Ha en trevlig midsommar ifall det inte blir några fler inlägg innan!

Inga kommentarer: