torsdag 17 december 2009

Tomten levererar inte alla paket

...
Att jag länge surfat på den yttersta spetsen av "att-vara-före-sin-tid-vågen" är ingen hemlighet. Men den här gången kan jag eventuellt ha överträffat mig själv.

Det handlar om julklappar. Dessa paket som hör julen till. Omsorgsfullt inslagna. Till tonerna av julmusik och svordomar. Kanterna blir inte raka. Pappret skrynklar sig när man ska vika hörnen. Snören som inte krullar sig när man drar dom längs saxen. Allt det där ser jag ut att slippa i år.

Julen ska firas i Leksand med dom närmast sörjande. De äldre har förståelse för sina ynglingars trassliga finanser och vill således inte ha några presenter. Det ska möjligen handlas några små struntpaket till ett rätt lustigt julklapps-spel som prövades förra året.

Kvar att handla presenter åt är min syster och mina systerdöttrar. Men eftersom vi inte bor i samma stad kommer det inte hinnas med någon överlämning från min sida innan julafton. Därför har jag kläckt den fenomenalt innovativa idén att utdela julklappar via mms. Lagom till det att sveriges brevbärare tror att en lugn januarimånad väntar, kommer jag skicka dom postledes.

Paniklösning säger ni. Cutting edge inom julklapperi säger jag. Min dåliga framförhållning har absolut ingenting med saken att göra.

Jag får enorma visionärs-vibbar av mig själv. Snart kommer man väl strutta omkring som en annan Jonas Birgersson. Iförd en ännu fulare ryggsäck. Ej tillverkad i hårdplast, utan helt i plåt.

Jag har även funderat på att göra en årets smällkaramell-lista. Men jag vet inte hur det blir med den saken. För det enda jag kommer på nu är föga smickrande utnämningar till mig själv.


1 kommentar:

Anonym sa...

Mer smällkarameller till folket!

/Heders