onsdag 21 maj 2008

Gnägg era jävla fånar!

...
Dagen till ära är det dubbel jackpott på V64. Jag har varken något bra avslag eller ankare. Som bekant hatar jag trav från botten av mitt hjärta. En jävligare spelform kan knappast finnas. Möjligen att backgammon kan konkurrera till viss del.

Jag har alltid varit en småspelare på trav. Om jag är på banan vill jag inte lägga 2 lax på en favorit till 2 gånger. Jag lägger hellre en hundring till 10 eller 20 gånger. Problemet är att jag under cirka 15 års sporadiska försök praktiskt taget inte fått in ett enda spel. Sommaren 2003 eller 2004 var jag på trav 3 gånger. Jag spelade i dom flesta lopp, och lustigt nog fick jag inte gå och hämta ut en vinst på ungefär 30 lopp. Det var då jag bestämde mig för att hata trav for life.

Har även varit med på en hel del system genom åren. Jag gör sällan system själv eftersom mitt travkunnande är lika med noll. För övrigt är det inte bara jag som kan noll, men jag är en av de få som kan erkänna det. Mer experter än på Vinnarhålet en v75-omgång går knappast att hitta. Alla är professorer och när loppet är färdigkört visste alla att just den hästen skulle vinna. Naturligtvis är det inte säkert dom hade med hästen på sina proffs-bongar, men nog visste dom att den var klar alltid.

2 gånger har ett travsystem genererat vinst. Första gången var när Koivo, jag och Pirre åkte och hälsade på Kallberg i Umeå för cirka 5 år sedan. Vi var en nos från att sätta en v65:a och som plåster på såren fick vi cirka 4000 kr. Ungefär 1000 kr var alltså och det bestämdes att vinsten skulle läggas på efterföljande lördags v75. Bra idé. Tror vi fick max 4 rätt. Det var ett sånt där proffs-system á la Koivusalo som egentligen borde gått in men som av någon konstig anledning inte gjorde det.

Koivusalo är för övrigt mannen som kunde säga: "Spela Redbergslid ikväll i handbollen. Dom är helt klar. Det är bara att lasta allt du äger".

Dagen efter fick man höra "Hur mycket spelade du". Ingenting svarar man såklart och får då tillbaka "Jag sa ju att dom var klar. Det gäller att ta tillvaro på såna här klara matcher". Sen att dom mötte Solens IF och stod i 1.02 spelade ingen roll. Det skulle pumpas. De få gånger dessa matcher sprack hörde man inte många utdömningar kring varför man inte laddade allt man kunde.

Travsystem nummer 2 som gav pengar var denna lördags v75 system. 300 satsade kronor gav 1100 tillbaka. Fin vinst och det täckte precis mat och dryck samt några sidospel under dagen.

Det finns även en annan trav-vinst som jag ej nämnt. Det var på bergsåker, vi satt i restaurangen och festade, och dagen såg ut att bli ganska dyr i mina modesta mått mätt. Lyckades då sätta en dubbel som gav 2500 kronor, vilket gav mig tillräckligt med vinst för att återigen täcka mat & dryck notan.

3 vinster alltså. 1 spelades bort på v75 helgen efter och dom andra 2 gick åt till att betala det jag svullat och skvalpat i mig under dagen. Verkar som ett +EV spel för mig. Antagligen skulle jag få mer tillbaka på Keno. Lett att vinne...

Om jag fick välja mellan att ta jackpotten ikväll eller att själv kunna se till så att travsporten släcks ner för gott är det ett svårt val. Pengar är trevligt, men tanken på att få släcka ner eländet strax innan elitloppsförsöken startar vore mycket roligt. Alla man känner står pinfulla på solvalla och begriper ingenting angående varför hästar och banpersonal ej är närvarande längre. Mest troligt skulle hästloppen glömmas ögonblickligen så snart en kortlek kommer fram.

På tal om elitloppet så kan Kallberg ha gjort det skönaste. Han satt i slänten utanför entren och spelade 21 på morgonkvisten med några okända människor i väntan på att nästa travdag skulle öppna. En kille han inte kände gick tom och Kallberg lånade ut 5.000 kr till honom. Detta trots att han aldrig sett människan förut. Som "säkerhet" fick han en servett där killen skrev ner sitt telefonnummer. Föga otippat såg han inte röken av dom pengarna igen. :)

Kanske man skulle knåpa ihop en liten rad till kvällen. Någon gång måste det vända. Eller hur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske den versionen piffar upp? Man vet aldrig...tveksam om jag vågar ta chansen. Håller med dig om hästar fullt ut! Hur ska ska man kunna göra en logisk bedömmning när häststackarn garanterat har en panikslagen speltorsk på ryggen?

Anonym sa...

Spela i alla lopp på trav är som att se ALLA floppar på 50/50 nl på Casinot en kväll...... D blir dyrt...