tisdag 17 februari 2009

Afton i flaskans tecken.....

...
Söndagkvällen var en upplevelse man sent ska glömma. Det var pokerafton för krogmänniskor samt lite annat löst folk. Först en billig freezeout-turnering med massvis med sprit, och sedan lite billigt cashgame med ännu mera sprit. Det gick åt cirka 4 liter mer sprit än vad som på förhand inandlats och totalt var det ungefär 10 personer som drack. Värt att nämna är att det hade inhandlats rejält så det var inte direkt någon brist på alkohol. Tony agerrade bartender och blandade drinkar och serverade öl mer eller mindre non-stop i 13 timmar.

Jag agerade dealer under cashgamet och kunde utan tvekan betalat för att få sitta där. Blindarna var 5-5 och maxinköpet 500 kr. För att fokus ska ligga på det sociala istället för på det finansiella. Det blev något helt annat. En festival i att dundra in poletterna tom. Tror det gjordes mer än 50 inköp på cirka 10 gubbar. Mr M var i spetsen för antal inköp. Inte för att han är en kass pokerspelare. Utan mest för att han drack närmare en farmartank med öl samt ett par hundra shots. Bilden nedan illustrerar tex en all-in situation.

Personen med 85 har betat flop och blivit raisad all-in. Kommer inte ihåg summorna men låt säga att betet var 300 och det kostade ytterligare 200 att syna. Ganska tuff syn. För många skulle den vara omöjlig eftersom det strider mot livs-principer. Men med orden "det kan gå" åkte pengarna in. Tyvärr gick det inte det den gången.



Med facit i hand vann dom fullaste alla pengar. Ett mycket begränsat statistiskt urval visar alltså att det nästan bara finns fördelar med alkohol i spelsammanhang. Jag har alltid trott att anledningen till att jag inte blir rik på spel är att jag inte är tillräckligt tekniskt duktig. Men i själva verket är törsten för liten. Sjukt...

En hel del kommentarer hördes under kvällen. Tyvärr har jag glömt de flesta, men lika bra är väl det eftersom ingen var rumsren. En eloge till Stefan och Johan som tog med pizzor. Tror jag svultit ihjäl annars.

En till eloge till T och M som genom äktenskapslikt gnabbande förgyllde aftonen. T uttryckte sitt ogillande kring hur M spelade sina kort. Diskussion inleddes men kunde inte slutföras med båda parter eniga. M ville då genom en kram förbrödras. Vilket inte var aktuellt för T. M jagade därför T runt i lokalen av samma anledning som han synade 200 kr till med 85 handen ovan. DET KAN GÅ.

Nästa gång samma gäng ska spela blir det uppriggning av videokameror. Spektaklet måste förevigas för omvärlden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan gå? Med 86 på den där brädan har man väl ändå en ganska hyfsad tass? Det är väl värre om man sitter med, till exempel, 85?
BRILLA!

/HG

Marcus sa...

Det har du helt rätt i, ansikte... Misstaget är korrigerat. Mitt synfel satte återigen käppar i hjulet för mig.