söndag 22 februari 2009

Elitserien nästa

...


Kom precis hem från Stockholm och div 1 lagsammandraget i biljard. Som ni förstår av bilden lyckades vi behålla ledningen in i mål och är därmed klara för elitserien.

Det har varit en trevlig helg med många kokningar, några pilsner samt en hel massa skratt. Det är väldigt skoj att vara på biljardtävling när man är i närheten av folk man har roligt omkring. Inget gravallvar utan man tar det för vad det är. En skitsport där fokus ligger på underhållning. Se folk bli elaka etc.

I ena matchen lyckades jag hamna i gaffling med en av juniorerna från västerås. Tyckte han upprepade gånger betedde sig respektlöst och illa. Till slut kunde jag inte hålla mig utan kallade honom för en "äcklig snorunge". Aningen vårdslöst av mig men konstigt nog blev stämningen bättre efter den incidenten, och jag hoppas jag slipper oroa mig för brevbomber. Han är egentligen en schysst kille och kommer säkert bli en duktig spelare i framtiden.

Angående spelet var Jyri och Pallen i vanlig ordning stabilast. Jag och Robban stod för fluktuationerna. Jag förlorade 3 av mina 6 matcher, vilket utslaget på bägge sammandragen ger mig en matchkvot på 9-4. Inte jättebra men godkänt åtminstone. För några år sedan spelade jag div 1 för Sundsvall och gick igenom hela serien obesegrad. Bara att konstatera att man blir sämre och sämre. Ögonen sviker mig på ålderns höst.

I sista matchen spelade jag bra och var på vippen att vinna mot Tom Storm, en grymt rutinerad (tidigare vm-tvåa) och duktig spelare jag inte varit nära att vinna mot tidigare. Han vann till slut med 6-5. Hade ett par öppningar sista upplägget men lyckades kalva till alltihopa, och blev istället tvungen att se hans självnöjda flin när han defilerade i dom sista bollarna. Hursomhelst skönt att se att man ibland kan upprätthålla bra spel. Det var några år sedan man hade någon konkurrens-kraft.

Nästa söndag kommer ett långt reportage i Sportspegeln. Christer Ulfbåge och Artur Ringart kom ångande i svt-bussen och gjorde en lång intervju. Eventuellt ska vi vara med i lilla sportspegeln lite senare i vår. Då kommer vi lära ut att tvinga i sig Jägermeister kl 10 på morgonen. Samt svara på frågor och göra rökringar.

4 kommentarer:

Benny Bling Bling sa...

Kanske dags att byta bransch till 100 %. Ut med kort och annan bedrövelse. In med biljardkö och en kasse jäger med skakiga händer.

Hela transformationen leder förhoppningsvis redan inom ett par månader till inbjudningar till stora tävlingar "åver der". Med massor av slant i potten!

Benny Bling Bling sa...

Ordet "med" efter jäger i första stycket ska givetvis vara "mot".

Marcus sa...

Benny: Ja kanske det. Kanske där man har lycka-jäveln? Ska strax skicka upp ett foto med anknytning till Jäger.

Anonym sa...

Då jag fått in så många klagomål, och diverse anspelninger, på min mycket varma och sköna mössa så tyckte jag att det var lika bra att göra den till allmän beskådning och därmed öppen för publik bespottning.

/Pal