torsdag 19 mars 2009

Blodbadet i sthlm

...
Det senaste ni hörde av mig var ett par mobil-bloggar där Hasse spelade ihop till hotellet, samt ett fint foto av en glad HedersGurra (vad i hela världen han nu har att glädjas över).

Pokerspelandet under resan kan beskrivas med det där ordet man använder i samband med exempelvis en flygolycka...... KATASTROF!!!...

Tidigare har jag alltid gillat att spela på kasinot i sthlm. Men nu när resultaten uteblev hittade jag självklart ett par saker att irritera mig över. Borden är väldigt små och det blir därför trångt att få plats med armarna ifall det är 10 spelare. Dessutom är sargen väldigt hög vilket ytterligare problematiserar tittandet på hålkorten.

Hade en utländsk spelare bredvid mig på tisdagen som hade händerna fulla av torkat blod. Förjävla äckligt. Ville knappt vinna de poletter eller de kort han varit och fingrat på. Men eftersom jag mestadels hade 2:or och han spelade varje hand som om han hade par i ess antar jag att vi inte hade att göra med samma typer av kort. Antingen jobbar karln på ett slakteri och tar hand om döda djur, eller så har han ett dag/natt-jobb som jag inte vill veta något ytterligare om.

På tisdagen satte jag ner mig på ett omahabord och fick direkt dubbla upp 1600 kr efter att jag checkat från big blind med AA72 (72 i hjärter). Flop AT3 med 2 hjärter och jag hamnar all in mot en stackare som hade TT.

Spelade sen bort mig lite när jag försökte continue-beta en A hög flop mot 2 motståndare. Blev omslagen och var tvungen att vika. Nästa pott jag spelade blev en flervägs-historia som blev rundcheckad på flop. Turn ger mig 4 stegkort plus det par jag hade, så när alla checkat till mig betade jag 600. Oväntat nog slår BB om och efter en stunds funderande synar jag mina sista 1500. Missade mina outs och hans triss står finfint. Tror inte det var någon genial syn och är osäker om jag hade tillräckligt med outs.

Köpte in för 3k nya poletter ungefär samtidigt som en överförfriskad yngling hittade till bordet. Han var mycket glad och hade intresse av att höja varje hand. Handen direkt efter får jag JT98 på CO och slår upp till 160. Ynglingen slår om till 500 och 3 st synar bakom. Här kunde jag dundra in poletterna i ett helt okej läge eftersom min hand spelar väldigt bra mot många motståndare. Fast synade istället och hoppades på en fördelaktig flop. Vilket jag fick. 589 för att vara exakt. Topp 2 par, öppen stege samt flushdrag i klöver. Bättre än så kan man knappast hoppas på. Ynglingen plus 2 st checkar, brillsnoken bredvid mig betar 2,5k. Jag synar all-in och likaså gör en annan kille. Hoppades såklart på en nia eller stegen, eftersom det gav mig nöten. Plus att mina 2 par redan kunde vara bästa hand. Turn A och river 8. Om jag kunde utesluta AA (vilket jag inte kunde se någon ha) hade jag tredje-nöten. Bara 99 och A8 hade mig slagen. Brillsnoken skrynklade alla fall fram 99 och vann en fin 10k pott. Ganska rolig hand där jag inte kunde agera på något annat sätt än att få in pengarna.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår var det seriespel på squashen och vi mötte 2 st junior-tjejer. Den ena är svensk mästare och har ett fantastiskt klipp i slagen. Ger man henne en chans dödar hon direkt. Därför är det svårt att hålla igång spelet mot henne utan att hamna i trångmål. Så var tvungen att spela för fullt och vann således ganska enkelt. Hon gillar nog inte att spela mot mig eftersom jag spelar annorlunda mot hur squash-skolboken dikterar.

Hennes kompis hade lite lösare slag så henne gick det bättre att hålla igång bollarna mot. Blev riktigt fina dueller och innan matchen var klar såg hon ut som man gör efter en iron-man. Kul att för en gångs skull få vara den som håller i kaptensmössan och styra spelet.

Nu ska jag plocka upp Tony och färdas ut mot Alnö. Idag har Jonas premiär för sin mobila kina-restaurang och har utlovat gratis vår-rullar. Hoppas inte han använder dominikanerna från Seinfeld som kockar. Rullar vår-rullarna hårt likt cigarrer så att kokande vätska sprutar upp i ansiktet när man skär i dom.

Inga kommentarer: