söndag 15 mars 2009

Söndag i icke-bakishetens tecken

...
Om man slår upp "helt jävla slut" i en ordlista kommer mitt plyte att dyka upp.

Klev upp 09 i morse och åt en tidig frukost. Efter en tragisk pokersittning åkte jag ner på stan för att delta i en biljardtävling som började 13. I och med att jag försöker att äta så lite kolhydrater som möjligt erbjuds inget matalternativ därnere. När blodsockret var som lägst tryckte jag i mig en läsk och en snickers.

I 7 timmar spelade jag biljard mer eller mindre oavbrutet. Till en början tog jag mitt spel tillbaka till dagisnivå och eldade varenda stöt. Allteftersom jag kom in i tävlingen började jag spela bättre. Lagom till semi och final bjöd jag på riktigt fint spel. Nästan så att folk hade kunnat betala för att få se på.

Ett par lustigheter:

- Goffa knäckte sin kö efter att sånär rensat av ett väldigt svårt bord. Bara nian lämnades kvar. I kokningen skulle han sprätta iväg en krita men tog i lite för hårt. Det blev kaffeved av överdelen. Mycket svårt att hålla sig för skratt.

- I ena semin spelade Göteborgs-Lasse. En trevlig prick som hängde mycket på biljarden förr, men som lessnat och inte varit nere på hallen det senaste året. Hans match var väldigt jämn men såg ut att gå hans väg när han fick boll i hand med 2 bollar kvar på det avgörande upplägget. En krampstöt av episka mått på nian gjorde dock att slutresultatet skrevs 8-9. Hans sista ord var stora (på bred götebååårska):
"Jaha gubbar. Då ses vi 2014 nästa gång"

- Andreas L har länge ondat på mig (och jag till viss del på honom) och såg ut att mysa som en panter efter att jag torskade min första match. Av rädsla för att behöva se mig vinna försvann han som en avlöning efter sin egen sorti ur turneringen. Han mumlade något om att han hoppades att jag skulle vinna, vilket jag strax efteråt hörde honom säga att det bara var något han sa. Fast det syntes även i hans falska ögon. Därför fick han följande sms efter jag slagit i seger-nian:

"Har den glada nyheten spridit sig till Kuben? Lyckades vinna till slut. Ha en fortsatt trevlig söndag. Toodles!!!"

Eftersom jag vann tävlingen drog det ut på tiden och jag fick skynda mig till squashen direkt efteråt. Fortfarande hann jag inte äta något. Spelade min match och vann med 4-1 i set. Bra så långt. Precis när vi var klar skådade jag Lisa och övertalade henne att spela vår stegmatch. Var helt slut och lyckades förlora en jättejämn historia med 13-11 i skiljeset. Perfekt att få tjejstryk. Icing on the motherf....... cake

Till mitt försvar ska sägas att jag tycker hon är den klart bästa tjejen i stan. Plus att hon spelar rätt o-tjejigt (antagligen därför hon är bättre). Hårda låga slag som kräver hyfsat snabba reaktioner. Vilket man inte har när man är mentalt och fysiskt pensionerad. Fattar fortfarande inte att jag förtäljer dessa hemska nyheter i det här mediet, men det är väl min ärlighet som lyser igenom :)

Nu blir det kasino och efter stängning blir det bilfärd mot sthlm, där lyckan ska provas imorgon kväll. Plus att jag troligen ska spela squash mot Bergström. Den matchen har det pratats om länge och äntligen ser den ut att bli av. Wish me luck.....

Afton........

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer äntligen sanningen fram. Du har alltid varit den ondare vi alla påstått att du varit. Jag va fullt ärlig i mina lovord om att jag höll på gurken för vinst.

Skakad...

Marcus sa...

A: Nej nej.... Jag hörde att du sa till Leffe att det bara var något du sa. Min syn är inte vad den en gång varit, men min hörsel kan uppfatta ondningar på flera hundra meters håll

Anonym sa...

Det jag sa till leffe va att jag hoppas filen håller hela vägen i mål dövöra!

Marcus sa...

Det är inte jag som är dövöra. Dom här uppgifterna kommer direkt från Leffe. Så antingen ljuger han eller så kvittrade du ur dig att det du sa till mig bara var fabler :)

Anonym sa...

Du bör väl veta vid det här laget att allt som passerar ur Leffes mun måste tas med en fantastiskt stor nypa salt.

Jag håller på dig, i vått å torrt. Har jag alltid gjort och det vet du. Skulle hellre se dig vinna på lotto än mig själv å det är dagens sanning.

Marcus sa...

Haha... Den där lotto-parallellen fick ditt påstående att falla pladask rent sanningsmässigt....