måndag 6 april 2009

Endast Gurken är vaken....

...
Återigen nalkas en ny vecka.

Den senaste tiden har jag tagit det lugnt på helgerna till förmån för pokerspel. Så var även planen den här helgen. Men det blev en dubbel sprickning med drickning i dagarna två. I kombination med pokerspel. Vilket normalt kan vara en dödlig blandning. Många fina besparingar har rykt på precis det viset. Ytterst ansvarig för att det blev som det blev är Eliasson. Han praktiskt taget tvingade ner mig i en fylla på fredagen.

En pokerspelares starkaste vapen är dennes instinkter. Vilket kan liknas med en invärtes brillprydd liten assistent som lägger näsan i blöt och säger sin mening innan varje beslut. Det är instinkten som får en att välja rätt alternativ i en situation där det är hugget som stucket ifall man ska folda, syna eller raisa. Känslan av att ens instinkter är träffsäkra och pålitliga ger en enorm trygghet i spelet. Man behöver liksom inte oroa sig särskilt mycket.

Problemet med att dricka och spela är att man får ytterligare ett par invärtes assistenter. En som oavbrutet orerar om att motståndaren just den här gången garanterat bluffar och bör synas ner. Den andra assistenten tjatar om att det vore vettigt att öka insatserna lite. Kanske lägga en liten peng på ett roulette-spin.

Ska man dricka och spela är det av yttersta vikt att man sysselsätter dom här 2 odågorna på annat håll. Vilket inte alltid är så enkelt. För att försäkra mig om att inte inledas i frestelse bestämde jag mig för att spela löjligt tight. Då brukar det mesta ordna sig av sig själv.

Upptäckte en dricka-teknik som fick mig att må mycket bra. Nämligen att undvika öl & vin och istället exclusively dricka starksprit. På fredagen drack jag enbart Tanquerey & Tonic. I stora mängder. Den drinken kan vara det godaste man kan dricka i alkoholväg. Godare gin går inte att köpa för pengar. Flaskans design gör att man älskar den ännu mer.

Montell och Sedda hade i vår ungdom sin egen lilla langare. En farbror vid namn Håkan som hade hela bakluckan full av smuggelsprit, och som inför varje helg ringde upp sina unga kunder och bestämde träff. Som hemglassbilen fast med mer vuxet och inte lika lättfryst innehåll. En av hans produkter gick på den tiden under namnet Håkans Gin. Rent smakmässigt hade den det svårt mot Tanquerey men att inmundiga den innebar ändå en viss känsla.

Att bara dricka sprit gav en väldigt balanserad fylla. Mådde prima hela kvällen och blev inte besvärad av den ack så jobbiga "nu är jag less på all vätska och känner mig svullen"-känslan som öl gärna kan ge. Vin ska vi inte ens tala om eftersom det gör att jag tappar talförmågan.

Inledningen av den här veckan ska ägnas åt en del viktiga göromål som förhoppningsvis kan förändra min nuvarande situation till det lite bättre. Ta ett par trevande steg framåt i en fråga som legat i träda ett par år. Plus att jag ska överväga ifall jag ska boka in mig till Makedonien och den skandinaviska pokerveckan i början av maj. Mat, dryck och boende är helt gratis. Förutsatt att spelet går bra kan det bli en verklig budget-tripp. Problemet är återigen dom där två assistenterna jag tidigare beskrev. Efter flera dagars drickning i rad är deras övertalningsförmåga fenomenal. Eller snarare har ens egen motståndskraft brutits ner, centiliter för centiliter. Förutom bra spel är sällskapet trevligt. En hel del kasinopersonel samt annat löst folk som Jonas och Myre d.y.

Trevlig vecka på er....

8 kommentarer:

Anonym sa...

Stejkar du mig på resan? Du får igen pengarna vid eventuell krasch.

/Heders

Marcus sa...

Expressen borde kunna slanta för att du är nere och rapporterar under den enormt stora skandinaviska pokerveckan. Framsidor kommer att fyllas med dina utförliga rapporter kring på vilket sätt sundsvalls pokerspelare häller i sig alkohol :)

Anonym sa...

Hur f-n ska heders kunna hålla redan på hur vi krökar eller lirar tossigt. Han lär ha fullt upp med att kröka och lira tossigt själv.

EvenS

Anonym sa...

KLart som fan både Du och gurra ska med. Tänkte Gurra kunde Stejka min resa. :)

Uffe

Anonym sa...

När vi väl sitter slaskandes vid borden vill säga... :)

Marcus sa...

Even: Han har en grym simultanförmåga. Utan problem kan han samtidigt dricka, röka, skjuta tom och fotografiskt komma ihåg allt som händer inom en radie av 20 meter.

Uffe: Ofta gör han så att han tömmer sina vänner vid pokerbordet och sedan stejkar han alla krogägare inom en radie av ett par kilometer. :)

Anonym sa...

Ja, Stockholms krogägare mår ganska bra just nu. Man får röka inne på lokal, får high fives av vakterna och värdinnorna kör undan folk så att jag ska få bord.
Allt som behövdes var att elda 50 kex på tre dagar.
Inga konstigheter.

/Heders

Anonym sa...

Jag lägger mig i debatten och säger "Håkans Gin" - en del av Sverige!

/FM