onsdag 1 april 2009

Trumvirvel på repeat

...
Tisdagen har varit mycket händelserik.

Vaknade kl 12:07 av att mina dubbla alarm växeldragit sedan kl 11. Hade nämligen squash-match kl 12:30 så när jag vaknade hade jag exakt 23 minuter på mig att äta frukost, packa väskan,ta mig till hallen, stretcha och byta om. Man kände sig inte direkt på topp när man äntrade bana 4. Lyckades alla fall vinna matchen med 3-2. Direkt efter dök Jonas upp och vi spelade 6 set. Han såg rätt tagen ut och vid ett tillfälle påstod han att han svettades nikotin.

Efter morgongympan blev det poker för hela slanten. I flera omgångar. Fast med avbrott för basketen. Trots att jag låg långback hade jag lovat att gå på matchen. Jag, Jonas o Kallberg släpade oss till Sporthallen för att titta på när Bommens Norrköping mötte upp med sundsvalls-drakarna. Även fast jag gillar sporten var det min första match den här säsongen.

Sundsvall vann och utjämnade semifinal-serien till 1-1. Bommen var präktigt förbannad efter matchen och sa någonting om att det var den sämsta matchen på hela säsongen. Vilket säkert stämmer eftersom det gjordes en hel del slarvmissar som garanterat inte tillhör vanligheterna. Hursomhelst ett roligt avbrott i den grå vardagen samt ett stabilt uppslag på en spänn. Vad som var mindre roligt var sundsvalls hejaklack som numer inhyser 3 st bongotrumme-spelare. Som dessutom aldrig blir trötta i armarna. Det hamrades för fullt från början till slut. Under protest gjordes avbrott för nationalsång innan matchen och dansnummer i halvtid. På tal om nationalsång så lyckades han som sjöng bli så nervös att han sjöng fel i slutet av första versen.

Efter matchen blev det en snabb mcdonalds-sväng och sedan tillbaka till kortlapparna. Där jag lyckades ta igen förlusterna från innan basketen.

Lite senare på kvällen vann jag en av de större potter jag vunnit i mitt liv. På 20/20 omaha där 5 st blev all-in PreFlop. Jag hade J987 dubbelsuited. Normalt gillar jag inte att gambla på det viset, men när många hamnar all-in har en hand av min typ otroliga fördelar. Som jämförelse kan tex sägas att en ess-ess hand utan suit i princip drar dött. Hursomhelst hade jag tur och fick en stege och scoopade alltihopa. Mycket skönt efter helgens stockholms-fiasko.

Men säg den lycka som varar för evigt. På väg från kasinot till bilen klev jag in på en gångbana och på vad som till synes var asfalt. Men mörkret dolde det faktum att det var is jag äntrade. Som i sin tur på bräckligaste möjliga sätt täckte en enorm vattenpöl. Min fjäderlätta lekamen brakade rakt igenom och till tonerna av Tony o Hasses gapskratt blev mina skor totalt vattenfyllda. Glädjen från kvällens uppslag förbyttes i sorg och vrede. Samt oro för förkylning.

Men men... Tar hellre pengarna och fotplasket än en jätteförlust och krut-torra fötter.

Tingeling....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till omahapotten!

ps.
Lågvattenmärke om det skulle vara ett aprilskämt, sånt där skojar man bara inte om :)

/Öronvax

Marcus sa...

Öronvax: Stora tack....!! O nej, det var inget aprilskämt. Däremot önskar jag att det faktum att jag klev ur sängen idag var ett aprilskämt

Anonym sa...

hej
Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Du kan väl maila mig på elina.johansson@pokerlistings.se.

Tack på förhand
/Elina

Benny Bling Bling sa...

Titt!

Du är så het på arbetsmarknaden
att du inte ens behöver söka jobb.

Elina på Pokerlistings vill kort och gott att du börjar bloggar på deras site istället, för i runda slängar en lax om dagen.

Inget som gör dig ekonomiskt oberoende. Men alla fall något mer... oberoende.

Själv så möte jag upp Heders igår för överlämnande av fyrkantiga röda och dessutom penningtäta små ting. Jag som trodde att de skulle investeras i något trevligt, såsom aktier, ICA kort eller flygplan.

Förstår inte alls hur jag kan ha dragit sådana förhastade slutsatser!

Slutligen: Kul att ses i lördags!

Marcus sa...

Benny: Ja man är så het att det är rent löjligt. :)

Det blev väl precis som heders sa, att ni skulle höras efter helgen för vidare diskussion om placering av poletter.

Lördagen var mycket trevlig. Nästa gång gör vi om det på ett ställe där vi kan byta ut ingrediensen spel & dobbel mot extra stark gin i glasen. :)