måndag 20 april 2009

Risk

...
RISK är ett spel om världsherravälde. En passande sysselsättning för en strateg som mig.

Spelade just ett par omgångar mot HedersGurra samt en slumpad dataspelare. Det tog inte lång stund innan min faluröda färg prydde hela världskartan. Vann 2 omgångar i stor stil på någon form av rekordtid. Andra gången kastade han in handduken och började peppra på ESC-tangenten för att ta sig ur programmet, samtidigt som jag intog land efter land.

Frågade efteråt ifall han tyckte jag spelade smart. Han sa att han inte visste om jag spelade bra eller om jag bara hade flyt med startpositionerna. Sedan började han klicka okontrollerat och frustrerat på musen samtidigt som han hävdade att jag slapp hamna i bråk från början, och därför fick en grym fördel.

På tal om RISK finns ett klassiskt Seinfeld-avsnitt där Kramer och Newman spelar mot varandra. När dom bryter för dagen måste spelplanen förvaras på ett neutralt ställe (Jerrys lgh) eftersom ingen litar på den andre. Det finns en tokrolig scen där Kramer's bil blir bortbogserad mitt under RISK-spelandet. Han springer ut ur lägenheten och ner mot gatan. Halvvägs nere vänder han för att hämta brädan eftersom han inser att den inte kan lämnas i lägenheten med Newman. Väl nere på gatan kommer han springandes med spelplanen i famnen och Newman hack i häl, samtidigt som han skriker åt lastbilen som är i full färd att bogsera bort hans bil. Stor underhållning.

Såhär tycker Jerry om deras sysselsättning:
"Oh, it's Risk, it's a game of world domination being played by two guys who can barely run their own lives"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerade, inte visste jag att både du och herders känner Jerry. Even

Marcus sa...

Even: Jag titulerar mig som en av seriens större supportrar. Har sett avsnitten ett flertal gånger och skrattar mig harmynt gång efter annan.

Anonym sa...

Nu tänkte ju jag närmast på "who can barely run their own lives". Han känner alltså även er, lol!