söndag 19 april 2009

Härdsmälta

...
Usch så hemskt bakis-slagen jag är. Alla förutbestämda planer gick käpprätt åt helvete och ersattes av flaskor innehållande olika typer av alkohol-haltiga drycker.

Kvällen inleddes på Dalton's (även kallat Tandlösas samt De Fyra Brorsorna) dit jag inte varit på väldigt länge. Gårdagens studiebesök gör nog att jag håller mig borta ett tag till. Klientelet på den krogen är material för massa intressanta projekt förutom organdonationer. Där pratar vi yrkesdrickare.

Med undantag för vårt sällskap och ett fåtal andra var det mest luffare där. Under en rökpaus kom två 60-åriga herrar ihop sig om något och skulle börja slåss. I slowmotion. Långsammare snytingar har aldrig levererats. Det är inte alla som kan skryta med att man sprungit in en käftsmäll i 0,4 km/h.

Förutom dom här juvelerna träffade jag en gammal biljardspelare. En av dom som lärde mig spela back in the days. På den tiden var han ganska trevlig men har på senare år övergått till att bara jävlas och vara otrevlig när han träffar mig. Vilket jag tror beror på någon form av avundsjuka för att jag trots allt blev en hygglig biljardspelare. Så efter 15 minuter på Dalton's hade han utförligt redogjort för vilken fantastisk idiot jag är, samt upplyst mig om att jag är oduglig på allt. Flipperspel, biljard, spritdrickning etc etc. Jaaa ä ingä bittär.

Resten av kvällen spenderades på kasinot och på O'learys. Micke Lind tog in drinkar till höger och till vänster och alla blev ordentligt rund under fötterna. Ovanligt trevlig utgång måste jag säga.

Nu sitter jag i lokalen med Gurra och har precis sett Filip & Fredriks nya talkshow från N.Y. Grymt imponerande. Duon överträffar sig själva gång efter annan. Snacka om att ta tv till nya nivåer. Vissa inslag var legendariska. Som när Felix Herngren kopierade sitt arsle. Stor humor och jag ser med spänning fram mot resten av säsongen.

En annan sak som är stor humor är Gurra själv. Bjöd honom på mat från Playa nyss. Den fina gesten tackade han för genom att beställa 2 maträtter till tonerna av 230 kr. När han minst anar det kommer min hämnd. Det vore ordentligt klurigt om jag fick tillfälle att byta ut innehållet i hans schampoo-flaska mot matolja. Tidigare idag berättade han nämligen om en gammal odrförande i Antjärn som gjorde just det, med resultatet att en av spelarna tappade stora hårtussar.

Veckan som kommer blir hektisk. Jag ska, för att citera min gode far, hinna med att gå på posten och konsum under samma dag. Helgen ska tillbringas i huvudstaden. Bommen fyller jämnt och det ska firas som sig bör. Med drickning och gammalt klassiskt skitsnack. Fast jag åker ner redan på torsdag så jag hinner med lite annat. Spela squash med Bergström exempelvis. Jag har revanch att utkräva. Sedan åker jag nog vidare mot Gävle där det helgen efter är Interpool Open. Sveriges bästa biljardtävling som jag, Chamat och Jesse Brodin drog igång för några år sedan.

5 kommentarer:

Håkan sa...

Den gode ordförandens namn är Acka Larsson. En legend utan motstycke. Halvtörstigt var det i slutet av 80-talet när han och Bulla Berggren tränade Antjärn ihop. Ojojoj.

Marcus sa...

Håkan: Det kan jag verkligen tänka mig. Skåpsupningen är en talang som går bakåt allteftersom tiden går. Forna tidens legender kommer inte att överträffas.

FM sa...

Vem kan du ha träffat? Ser en möjlig Sonny (80%are), en eventuell GBG-Lasse (7%are), Nisenkvist (33%are)... Kan inte komma på någon annan just nu... :) Tell me, tell me :)

Marcus sa...

FM: Det börjar på P och slutar på ygge :)))))

Marcus sa...

FM: För övrigt var GB-lasse med på en tävling nyligen (hade inte varit på biljarden på över ett år) och efter att förlorat semin genom att krampa en omissbar nia sa han:
"Då ses vi igen 2014"