torsdag 9 april 2009

Min gulhet maskeras av påsktraditionen

...
Nu har det gått ordentlig trolldom i spelet på kasinot i dagarna två. Så fort man haft minsta medgång måste rekylen infinna sig omedelbums.

Förutom att jag haft otur har jag varit fenomenalt kortdöd. I princip varenda hand har innehållit en 2:a eller en 3:a. När detta upprepat sig i flera timmar blir man ganska less. Det gäller att hitta harmoni att bara sitta och observera och folda. Observera och folda. Allra bäst gör man den här ritualen när man hamnar i någon typ av meditations-liknande sinnesstämning.

Ikväll var den lite svår att hitta eftersom det var fylltrattar till höger och till vänster. Som skränade och gick an. En av dom satt vid bordet och raisade nästan varje hand. Spelet ändras totalt eftersom alla då limpar in med sina bra händer för att sedan slå om när den här personen raisar. Låt säga att man sitter direkt bakom den här personen och synar hans raise med 77. Det är ett farligt spel eftersom det högst troligt är någon som limpat in med en bättre hand, och som kommer ställa all-in när det blir hans tur igen. Nu satt jag inte direkt bakom utan på andra sidan om honom så min position var det inget fel på. Däremot var korten så usliga att det inte spelade någon roll.

Squash-serien gick även den lite halvknackigt. Det blev oavgjort, 8-8. Min lagkamrat var förkyld och hade skaffat en kompetent ersättare. När jag via sms efter matchen meddelade att vi spelade oavgjort samt att vi fortfarande leder serien med 10 poäng, fick jag ett enda ord tillbaka. Skäms. Det uppmuntrande svaret kommer karln få äta upp nästa onsdag efter matchen, då vi brukar spela några set mot varandra. S-l-a-r-v-s-y-l-t-a ska det bli.

Imorgon ska jag åka till fjällen och få lite välbehövlig påskvila. Återkommer med nya krafter på måndag. Eventuellt ska Jonas följa med upp och inspektera verksamheten. Planerar några sköna dagar med pimpling (av både fisk och öl) samt långa tupplurar.

Er påskpresent blir en bra låt jag hörde på radion idag. "You're not coming home tonight" med First Aid Kit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Glad gul påsk på dig, Gurk!

Själv är det dubbelgult(fattig & asiat). Vet fan inte vilket som är svårast att ändra, plånboken eller utseendet.

/Lee

Unknown sa...

Plånbokens tomhet har man for life. Däremot kan man ändra utseendet med allehanda attiraljer som hattar, mustasch, lösnäsa eller peruk.

Marcus sa...

Lol, hur i helvete kunde kommentaren publiceras från namnet Mats när det var jag själv som skrev den.