onsdag 18 juni 2008

Gävle och några dagar ifrån fru och barn

...
Hann knappt komma hem till Sundsvall innan det blev avfärd till Gävle för påhälsning av allehanda bekanta. HedersGurra är även här och för tillfället våldgästar vi Rilles anrika lägenhet.

Har just spelat ett pokerpass på hans massiva köksbord för 15.000 kr. Måste säga att det är en av de mest medriggade köksmöbler jag stött på. Tidigare har jag inte spelat särskilt mycket poker när jag varit här, utan snarare lite dataspel av allehanda slag. Löjligt när man tänker efter. Man har kunnat vinna ihjäl sig på medriggen här, men istället väljer man att ta jätte-turen på Pacman och annat trams. Man lär så länge man lever, det är klart nu.

Imorgon blir det förhoppningsvis en tennismatch med min gode vän Marcus Chamat. Sist han bjöd upp till dans gick undertecknad segrande ur striden. Första set var stenhårt och jag kommer ihåg att han fegspelade backhand genom att slica varje slag. Dock smart taktik eftersom unforced errors är lite av mitt paradnummer.

Hursomhelst, efter att ha vunnit första set tänkte jag givetvis att det var en 3-setare det var frågan om. Så jag frågar lite diskret när vi möts vid nätet (ser att han brinner inombords): "Vi spelar väl ett till?"

Svaret blev: "Näe, nu är det färdigspelat"

Jag tänkte att det var lite märkligt eftersom vi hade både tid och ork kvar. Förstod ganska snart vad oviljan att fortsätta berodde på. Racketen åkte i papperskorgen eftersom det var knäckt.

Nu har han tydligen köpt ett nytt och spelat lite mot en hetlevrad smålänning vid namn Morgan Cederström. Antagligen har han vunnit och boostat sitt självförtroende en smula.

Själv har jag inte hållit i ett tennisrack sedan Krueger sålde tändstickor (20-talet). Eller åtminstone inte mer än ett par gånger sedan jag tog upp squashen för något år sedan.

Blir intressant. På papperet är han favorit eftersom han i 15-års åldern var delad etta i Borlänge. Vet ni vem han delade äran med? Simon Aspelin ja. Om jag vinner imorgon kan jag alltså i princip säga att jag tar Aspelin i tennis. Eller?

Återkommer med bilder. Hoppas bara min nyupptäckta tennisarmbåge inte strular till det för mig. Vid felfri Sjöberg kommer det inte att bli en rolig dag för Chamatski....

-------------------------------------------------------------------------------------

Hem åker jag på torsdag då det ska laddas inför midsommar. Hon vi ska på fest hos har skickat ut arbetsuppgifter till alla deltagare. Mitt uppdrag var tydligen att tillverka ägghalvor. Lustigt tyckte både jag och Montell, och av respekt för övriga festdeltagare skulle han undersöka ifall vi kunde ordna strutarna till strutfotbollen istället.

Tricket är att papperet måste vara styvt nog. Detta för att undvika så kallad "strutförmörkelse" eller "plattstrut" innan det varit frågan om en kollision.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vote for Gurk!

Marcus sa...

Nej nej inte på mig. Det är bevisat i vetenskapliga studier att jag är en typisk oture.

Ska ni jävlas med vetenskapen kanske?