tisdag 15 juli 2008

Konjagare och poker

...
Helgen tillbringades utan alkohol-förtäring och krog-rännande. Om man bortser från i söndags då det blev en riktig sittning ute på Tranviken.

2 kompisar från Gävle var här på semester och det skulle firas med god mat och dryck. Beruz och Azita bjöd på sitt finaste festhumör och ton sattes tidigt med konjak och kaffe. Efter maten blev det allehanda aktiviteter såsom pokerturneringar och tji-o-tre.

Innan det var färdigt var klockan 6-7 på morgonen och den logiska aktiviteten var bad. Vatten är inte mitt favoritelement direkt och det hör inte till vanligheterna att se mig bada. Mitt fokus låg istället på att, med glada tillrop, heja på alla andra badspekulanter. Det skulle simmas ut till en båt cirka 200 meter ut. Innan det var klart hade vi 2st i vattnet, Chamat och kocken Per. Nu gick allt bra men det var inte långt borta från att Tranviken blev utan lunchtillverkare på måndagen.

Hursomhelst en mycket trevlig kväll. Såna spontana sittningar brukar sällan misslyckas.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Måndagkvällen tillbringades på Casino Cosmopol och deras turnering, en 800kr freezeout. Det blev påkommet i sista stund genom att Gurra och Rille ringer 20 minuter innan start och säger "Vi ska spela turneringen, snabba dig ner på stan". Jag tycker inte turneringar är speciellt roliga. Men i goda vänners lag blir det en annan sak och gårdagens session blev rätt rolig till slut.

Legenden Tony Decker sitter vid mitt bord och vi hamnade i en lite lustig situation. Först limpar han in UTG+1 och jag får A8o på knappen. Jag höjer 4ggr blinden och han tänker en stund och lägger sig sedan under kraftig protest.

Handen efter har några limpat in och så även jag med T9 i CO. Flop kommer 942 med 2 klöver och alla checkar till mig. Jag betar 300 poletter och Decker är enda patienten. Turn är ruter 9 och ett riktigt bra kort för mig. Nu checkar Decker och säger "Ja Gurkan, nu får du nog ta i lite hårdare". Sagt och gjort, jag betar nästan potten med 900 och Decker hamnar i en riktigt lång tankedvala. Efter några minuter säger jag "Time" (vilket för övrigt nästan alltid gör att folk tror man bluffar, varför skulle man annars stressa fram ett beslut) och efter lite mer vånda går han all-in. Jag synar såklart och han har 33. Min hand står upp då river blankar. Handen i sig är väl inte så där vansinnigt intressant om det inte vore för Deckers mimik.

Hela tiden fram till rasten var det enda jag hörde från honom:
- Jasså Gurken, du hade 9:an där
- Det där trodde jag inte, att du skulle ha 9:an där

Man måste träffa honom själv för att fatta hur roligt detta är. I rasten gick Gurra fram till Decker och trimmade på honom lite med orden:
- Jag hörde att du förlorade en stor pott mot Gurkan?

Och fick svaret:
- Ja, jag trodde aldrig han skulle ha 9:an där, grisjäveln.......

Många skratt framkallade och jag lovar att han kommer mala denna pott åtminstone de nästa 20 ggr vi ses. Efter den potten fick han några poletter kvar och var tydligen den som ledde med 5 kvar. Mig spelar det inte så stor roll. Efter den potten var min dag gjord och jag slut ut mig bara en liten stund senare med AJ mot 44, efter att checkat bakom på flop T64 (2 klöver) och sedan ställt in på Turn Q och bet från Tingströms. Han spelade handen bra och jag gjorde ett dåligt spel, vilket jag ofta gör på CC:s turneringar. Jag trodde verkligen inte han skulle ha en så bra hand som set, och var tämligen säker på att jag hade 10 outs (alla ess, knektar samt kungar).

Hehe, kanske blir en sk Decker att repetera här framöver:
- Jasså Tingan, du hade fyrorna där......

Inga kommentarer: