lördag 25 juli 2009

Slutbrytet

...
Jag har precis sett det sista avsnittet av Prison Break.

Mitt första avsnitt av serien såg jag långt efter det börjat gå på tv. Alla pratade om serien och om hur bra den var. Precis som jag ofta gör när det gäller något som faller alla i smaken, ignorerade jag den totalt och hade ingen avsikt att någonsin följa den.

Men till slut blev det så. Jag laddade ner hela första säsongen och bestämde mig för att ge den en chans. Första säsongen var 20-25 avsnitt och jag tror jag inte det tog mer än 3 dagar att se den klart. Jag låg som ett kolli i sängen, sträck-tittandes, och fenomenalt fascinerad över hur manusförfattarna lyckats få till en sådan spännande story-line. Fortfarande anser jag första säsongen vara i den absoluta toppen över tv-serier någonsin. Bland serier som går nu kan den i mina ögon bara jämföras med Dexter.

Det som varit det bästa med serien är att jag oändligt antal gånger blivit totalt tagen på sängen kring utvecklingen. Så många oväntade händelser. Även om det har funnits klara inslag av overklighet och övermänsklighet har man som tittare hållits på halster, där funderingar kring vad som ska hända härnäst hela tiden funnits närvarande. Michael Scofields påhittighet och intelligens kan närmast bara jämföras med min egen.

Prison Break hade antagligen kunnat komprimerats en aning och säkert kunnat bli ändå lite bättre. Men tv-serier är stora produktioner om stora pengar. Man kan knappast klandra produktionsbolaget för att dra ut på plågan ytterligare en liten bit. Det skulle jag också göra för några miljarder. Hursomhelst gör det ingenting eftersom ingen vet hur serien blivit i kortare version. Dom sista 7 avsnitten var väldigt spännande och slutet var mycket bra. Om än lite sorgligt.

Jag kommer sakna alla karaktärer, inklusive T-bag. Ondskan själv och mest troligt tv-historiens elakaste karaktär. En skvallrande, ondskefull, inställsam slemmig liten råtta med ödle-tunga. Men alla sin charm och gruppdynamiken har varit ett nöje att få följa.

Är det någon mer än jag som tycker Bellick påminner å det kraftigaste om en tillsnofsad HedersGurra?

4 kommentarer:

Håkan sa...

Haha, sjukt lika...

Marcus sa...

Håkan: Särskilt lika när han låg sådär ynklig och ihopkurad i Sona-fängelset...

Anonym sa...

serier du bör kolla: the wire och party up

jag hoppas du tittar på colbert!

/hahn

Marcus sa...

Hahn: Har av tidsskäl begränsat mina serier till i princip prison break, dexter, entourage och californication. Men nu när serier går i graven finns det plats för nya. Ska undersöka dom du nämnde.