måndag 31 augusti 2009

Frosseri

...
Ända sedan någon gång i juli har jag varit noga med vad jag äter. För att göra en lång historia kort har pizza varit en maträtt som inte varit en del av min kostcirkel. Tills idag då Tony lurade med mig på kasinots pizzabuffé. Det finns egentligen ingenting intressant med den, såvida ni inte sett vad jag såg.

Efter att vi ätit en stund tillkom några gäster. Det var en familj med 2 döttrar i 11 års åldern. Alternativt 1 dotter och en kompis. Vilket snarare är sannolikt eftersom ena barnet var blont och det andra rödhårigt. Bägge var aningen rultiga. Inte tjocka just nu, men kommer säkert att bli det en vacker dag.

Tjejerna gick lite försynt fram till disken och spanade in födan. För jämförelsens skull kan sägas att jag åt cirka 8 slicar, eller ungefär en pizza. Inte någon rekord-portion, men så är jag oxå på diet och har minskat mitt matintag betydligt.

Småtjejerna tog sina första bitar och återvände till bords. Det var inte förrän dom var på sin 5:e retur-resa som jag och Tony började fundera på vad som stod på. Den ljusa tjejen fick ge sig ungefär då, men det rödhåriga matmonstret var garanterat fram till buffén 8-10 ggr, och vid varje besök lastade hon på 2 slicar. Totalt bör hon alltså ha ätit nästan 20 pizza-bitar. En portion som skulle räcka till medalj i ätartävlingar för vuxna.

Jag känner mig lyckosam som fått beskåda ett sådant idrottsämne. Hatten av för det. Jag undrar vad hon har för namn? Sällan har Grill-Britt känts så passande...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag inte har helt fel finns det vissa herrar i Gävle som, vid ca. 11 års ålder, också var "lite rultiga" och som med stor garanti inte bangade för ett par pizzaslicar, eller 20...

Nu behöver ju inga namn nämnas men för konversationens skull så kan vi kalla dem för "Mr. 100%", "R.T. Hippo" och "U. Hoffa".

Observera att detta nu är fingerade namn och kan således ej spåras till tre autentiska jon :D

/Pal

Marcus sa...

Anonym: Oj, ja det där måste varit ett hungrigt gäng back in the days. Tänk dig ett Ryder Cup i matätning. Då skulle jänkarna fått stoppa truten full för att hålla undan.

Beatrix Vnunk sa...

Men rys, jag har svårt för rödhåriga ungar redan i originalutförande. Om de dessutom är överviktiga med pizza-förtjusning... huvva!

Marcus sa...

Beatrix: Samma här. Rödhåriga och fräkniga tjejer brukar oftast ha ett jäkla humör och går med fördel under beteckningen "räbba".

Anonym sa...

För kännedom så va Mr 100% MAT ALERGIKER när han va liten... Om inte det är det roligaste som skrivits i din blogg så vet inte jag var världen är på väg...
/ U, Hoffa.

Anonym sa...

Helt apropå räbba så vill jag minnas att jag mängder med gånger åkt förbi en liten, oansenlig, by en bit utanför Sollefteå som heter Räbbnäset. Jag vet inte hur det är med dig, Gurk, men personligen så skulle jag nog inte vilja bo där...

/Pal

Marcus sa...

Hoffa i soprummet: Hahahaha, snacka om att kommit långt med tanke på den dåliga starten i matätarloppet.

Pal: Det är ju många som vill bo runtomkring Sollefteå bara man slipper Räbbnäset. Männen i den byn lär vara hyggliga betjänter. Kaffet klart vid 5 på morgonen och full markservice hela dagen.