onsdag 19 augusti 2009

Men Åke han får sitta bak

...
Pratade just med Gurra på telefon och av någon anledning började vi prata om Onkel Kånkel's väldigt elaka låt "CP-Åke". Den har man inte hört sedan man var tonåring, tjuvrökte bakom elskåpet samt framförde sin sorgliga lekamen medelst trimmad moped.

Hursomhelst styrdes diskussionen in på namn. Mer bestämt vilket namn man skulle välja åt sin son om det stod mellan Åke och Börje.

Min grabb skulle isåfall bli en Börje, för Åke är ett av dom fulaste "normala" namn jag vet. Plus att det låter ålderdomligt så det förslår. Självklart gör inte sångtitlar som den ovanför namnet mer fräsigt.

Gurra tyckte helt tvärtom och sa att ifall grabben heter Börje kan man ju ge honom flaskan direkt. Inget är säkrare än att grabben kommer bli alkoholist.

Vad skulle ni välja?

På tal om namn gjordes det en omröstning på p3 för ett tag sedan, där man utsåg det fulaste kill- och tjejnamnet. På tjejfronten vann namnet Grill-Britt. Nu vet jag inte hur många Grill-Britt det spankulerar omkring i Sverige, men vad är oddsen att någon är aerobicsinstruktör eller fotomodell? Det känns rent spontant inte som Grillbritt-kollektivet kommer innefatta några större skönheter. :) Kanske är jag bara fördomsfull?

7 kommentarer:

Håkan sa...

Det här inlägget vet jag inte om jag ska skratta eller gråta till. Min Far heter Åke. Min kusin kallas för, surprise surprise, Börje.

Kung Åke sa...

Jag håller med Gurra i denna fråga(förmodligen den enda). Börje är ett alkis namn, Hade inte Eddie Meduza nån figur som hette Börje?

http://www.youtube.com/watch?v=kSjxRIZRa3g

Och i den klassiska serien "ut i vår hage" med Falo och Olaf så heter ju fyllgubben just fyll Börje. Medans Åke är ett fint namn, Typ Åke svanstedt, Åke Cato,m.fl Och undantaget som bekräftar regeln: Pastor åke Gren

Marcus sa...

Håkan: Super-roffel, det var inte meningen att förolämpa någon men nu håller jag faktiskt på att garva läppen av mig....

Kung Åke: Jo Meduza hade en Börje i många låtar. "Vem är fullast, du eller jag Börje". "Det är la du det". "Bra, då kör jag", är ju en klassiker...

Ja det kanske är mer struligt folk bland Börjarna än bland Åkarna.... Min son kommer hursomhelst aldrig att heta Åke. Hellre Styrbjörn tror jag

Håkan sa...

Nä, kanske inte. Du kunde ju omöjligt veta någonting om detta. Men din telefonkamrat Brutus dock, är mer än väl införstådd i detta sorgliga faktum!

Marcus sa...

Håkan: Haha, ja den gode Brutus är en backstabber av klass och rang. Han eldade kanske upp mig uteslutande för att få mig att publicera samtalet, med vetskapen om din mörka hemlighet. :)

Anonym sa...

Medans ni lyssnade på CP-Åke satt vi i en mörk garderob och lekte anden i flaskan, menar glaset. Hur som helst berättade anden att jag skulle gifta mig med Åke. Hur kommer det sluta tror ni? Med en unge som heter grill-britt?

Marcus sa...

Anonym: Jag tycker du ska gifta dig med Börje istället. Saker som man gör med flaskan är dessutom hans paradnummer och kommer dagligen bidra till familjelycka