söndag 9 augusti 2009

Söndags-rant

...
Precis som jag anade vann Rille turneringen och det finfina förstapriset på 77.000 kr (dom gjorde en liten deal och jämnade ut skillnaden mellan 1:a och 2:a pris). Stora grattis till honom som blev helgens stora vinnare.

Idag har jag varit ut på en liten golfrunda med HedersGurra. Förvisso en 7-håls historia på Sveriges sämsta pay-and-play bana, men jag stod ändå som vinnare efter sista urhålningen. Som bonus lyckades jag producera fram ett par filmer på min kära motståndare. Se här bara.





Efter golfrundan tog jag en liten tripp för inköp av matvaror. När jag kom hem och skulle packa in prylarna i frysen visade det sig att hela helvetet var fyllt av is och snö. Blev, trots min gigantiska hunger, tvungen att ägna närmsta två timmarna åt att frosta av frysen. Tony påpekade att om jag ställde in kastruller med kokande vatten skulle hela projektet bara ta en halvtimme. Vilket skitsnack. Som jag fick slita med att parallellt koka upp nytt vatten samt torka upp den vattenansamling som valde att rinna på sidan av själva avfrostnings-munstycket. Kan meddela att jag var på hygglig kokning. Eller rättare sagt är på kokning fortfarande.

Kylde ner mig med att spela 3 turneringar som ingår i en veckolång turneringsserie på sidan där jag spelar. Varje turnering ger poäng och i slutet av veckan finns det några totalpriser att lägga vantarna på. Det var 20 st deltagare samt 4 betalda platser i var och en av turneringarna. Jag kom till finalbordet i samtliga genom stabilt spel och inget risktagande. På finalbordet funkade inte längre den taktikten eftersom blindarna blivit skyhöga. Så jag var tvungen att skeppa in pengarna och be till den där guden som spottat på mig i alla år.

Med facit i hand var det böner till ingen som helst nytta. Imorgon ska jag prova att be till han ett par trappor ner istället. Det kan åtminstone inte bli sämre. Såhär gick det alla fall i varje turnering.

- Med 6 spelare kvar hamnade jag all-in med JJ mot AK och AQ. Turn Q och river K. Jag kom alla fall trea i mål.
- Med 8 kvar hade jag hyfsat short stack och fick in det med KK mot AT. Flop AT3 och tack för mig.
- Med 8 kvar i den dyraste turneringen förlorade jag först en all in på flop med KQ mot A6 på brädan AKQ. Resterande pengar (10 big blinds) ställde jag in från knappen med AJ. BB hittade AQ och såklart köpte jag inte ut.

Kom alltså inte till pengarna i någon av turneringarna och planerar inte att göra det imorgon heller. Däremot fick jag hyggligt med poäng i total-serien. Fast ändå inte tillräckligt eftersom man spelar mot demoner. Han som ligger bäst till efter dag 1 kom 1:a, 2:a samt 3:a. ENDAST! Nu hade han inte någon speciell tur, för jag tror inte karljäveln vann mer än kanske 100 coinflips i rad plus att han hamnade i perfekt medriggade situationer i alla viktiga lägen. HEJJA TURNERINGSPOKER!!!

Nu är jag i valet och kvalet ifall jag ska joina Jonas på O'learys eller om jag ska sparka igång lite cashgame. Bäst för plånboken vore antagligen krogen med tanke på det jag beskrev nyss. Det är faktiskt inte ofta krogen är det billigaste alternativet. Vara bakis på en måndag är dock en hyfsad turn-off och ingenting som någon egentligen borde behöva uppleva.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt underhållande att se Gurra springa efter nya bollar i bagen fast han har 2st till bakom sig. Tiltad som han är har han ingen aning om att han just lagt dom bakom sig!

/Sasse

Marcus sa...

Så gör man när man är nöten själv :)))))))

Benny Bling Bling sa...

Trots tvådagars dunderfylla bjuder Heders på makalös sving (nåja) och underbar humor. Karln ska ha all cred han kan få.

Håkan sa...

Haha, veckan räddad. Tack för det!

Marcus sa...

Klippen blev i efterhand mycket roligare än vad spontant kände vid filmning. Fantastisk humor måste jag säga. Även Gurra själv måste tycka dom är nöten.

Anonym sa...

Tror Gurra får ta några lektioner av Hasse, inte sällan hörs "Ta i lite mer så går det nog". Testa det nästa gång vettja!

Marcus sa...

Hasse på en golfbana kan inte vara en söt syn. Det är allt jag har att säga om den saken :)

Anonym sa...

Gu glömde visst nämna att du fick fem slags handikapp och att du fegade med järn på sista hålet...

/Heders

Marcus sa...

Heders: Det är ju sånt du ska upplysa om på din egen blogg, så fortsätter jag måla upp mig själv i bra dager här.

Dessutom var du lite sen med den här kommentaren eftersom blickarna nu vänds mot dom nya, mer aktuella, ämnena.. :)

Järn 5 är inte att fega för mig, det är en högrisk-klubba av stora mått.