måndag 7 september 2009

Flunsan

...
Kebaben jag visade upp för världen i mitt förra inlägg, har visat sig vara mer än bara ytterligare en kebab i en värld av ohälsosam snabbmat. Den var oxå transportör av den omtalade svininfluensan. Igår runt midnatt insjuknade jag hastigt. Halsen kändes helt torr och det gjorde ont att svälja. Har hört att halsont är första symptomet. Förväntade mig ingenting mindre än att mitt i natten behöva göra som Macke, dvs komma in på akutmottagningen och skrika "get out of my way, I'm fucking dying over here". Ett lätt febertryck drog även in.

Med stor oro i kroppen somnade jag framför tv:n. Trots att det precis var upplösningen på en grymt spännande dam-match från US Open. Enligt artiklar jag sett har man 0,5% chans att drabbas. Lägg därtill ett stort mått medfödd otur och chansen var plötsligt uppe i respeketabla 10 %.

För en timme sedan vaknade jag upp med solen rätt i ansiktet. Rilles lägenhet har nämligen varken persienner eller gardiner. Så när morgonsolen strålar, ja då får man den rakt i plytet. Därför sitter jag och skriver det här inlägget kisandes i hopp om att åtminstone kunna märka några av stavfelen.

Men symptomen är borta. Jag känner mig ganska frisk och halsen verkar ha kurerat sig under natten. Faran är inte helt avblåst ännu, utan jag kommer vara föremål för observation i åtminstone ett par dygn. Kanske var jag ett offer för en annan hemsk sjukdom. Bakis-influensan. Inte dödlig i sig, men resulterar i smärtor man inte ens önskar sin värsta fiende.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ömsint av mannen att ge mat och husrum till en potentiell pestbärare.

/Öronvax

Marcus sa...

Öronvax: Ja.. Eller så vet han själv om att han bär smittan, och är gästvänlig bara för att dra ner några fler i pesten.

Sanna sa...

Läste om en som dog av svininfluensan, han var först dålig, sedan mådde han ganska bra ett tag, sedan bara dog han. Fast det kanske jag inte borde skriva till en hypokondriker?

Marcus sa...

Sanna: Ajajajaj. Mina invärtes smärtor kom plötsligt tillbaka med full kraft.

Macke the pig sa...

Några saker jag har för mig just nu:

Möter jag en människa på gatan håller jag andan eftersom risken att bli smittad bör bli mindre då.

Spritar händerna 3-4 ggr per dag på jobbet. Det är dock rätt soft eftersom man för engångsskull luktar sprit med gott samvete.

disco sa...

haha jag var också sjuk imorse. Spelade squash och är nu frisk. Kanske dör inatt vad vet jag hoppas inte.

Marcus sa...

Macke: Snacka om hemma-doft... :)))
disco: Jag önskar jag visste. Ovissheten knäcker mig, lol

Anonym sa...

På min ära, gurkan, den sanne simulanten och hypokonrikern, sjukt! Skaffa dig ett jobb, så har du inte för mycket tid och sitta och känna efter så förbannat. Even

Marcus sa...

Even: Jobb medför kronisk influensa, vet du väl. Men snart kommer du få se mig slita hund för någon annan än mig själv. För man betalar inga räkningar genom att elda 2 lax om dan.....

Anonym sa...

Ska du bli löneslav? Herrejisse, vilken supertorsk till arbetsgivare är så lättlurad? Kan du få honom/henne att lira nlh på CC, måste vara årets största fisk. Any where, any time baby i´ll be there. Even.

Marcus sa...

Even: Rille ska anställa mig i sitt företag "Bräka på Skånska AB". Han lirar lite NLH, är bland annat en okej turneringsspelare. :))))))