tisdag 8 september 2009

See you later, computator.

...
Jag har nu varit i Gävle sedan i söndags. Dagarna har ägnats åt att titta på snooker, titta på tennis, spela nätpoker samt prata en massa strunt.

Jag har till och med spelat lite biljard. Mot Crille. Spelformen var 3-vallars carambole. Torbjörn Blomdahls gamla paradgren. Chrille är en bättre biljardspelare än mig så han erbjöd mig 2 poäng före till 10. Om 200 kronor. Vad han inte visste var att carambole är en av mina starkare discipliner. Jag råkar nämligen ha ganska bra koll på vallar och vinklar, brillsnok som jag är. Första matchen vann jag med 10-7, och kvittrade sedvanligt nonstop under hela matchen. Det gäller att sjunga medan tid är. Tyvärr blev det en till match. Kvitt eller dubbelt utan handikapp som han vann med samma siffror. Det hade varit lite roligare om jag haft min egen kö, men eftersom det är en vistelse i pokerspelandets tecken fanns det inget utrymme för medtag av hobby-attiraljer.

Hittills kan jag bara erinra mig en enda negativ erfarenhet av besöket i Gävle. Den händelsen utspelade sig inatt. Det var när Rille beställde en ny dator. Modell och allt utifrån mina egna önskemål. En kraftfull och stilfull Dell med "17-skärm och hela programmet. Kort och gott den dator jag själv planerat att beställa. Den drömmen är nu död och min nästa dator kommer bli tvungen att vara fullproppad med ännu bättre hårdvara. Med tanke på att jag inte ens lyckats ta mig för eller råd att beställa den här maskinen kommer nog inhandlingen att dröja ett par decennier. Tack för det Rille! Såhär ser alla fall åbäket ut.


Ikväll ska vi åka på pokerklubben och spela en turnering och kanske lite cashgame. Även fast jag gillar klubben i Gävle var det nog ett par år sedan mitt senaste besök. Besöken i Gävle har under kvällarna till stor del handlat om att spela biljard. Poker är oxå en kvälls-sysselsättning och därför har det helt enkelt prioriterats bort. Men det ska bli roligt att spela en turnering med lite bättre struktur än vad kasinot på hemmaplan erbjuder.

Är det någon som vet vem som uttalat citatet jag använt som rubrik?


Inga kommentarer: