torsdag 3 september 2009

Scotty being fired

...
Förutom att skriva egen blogg följer jag oxå ett gäng andra bloggar. Inom vitt skilda områden. Det är vänner, pokerbloggar, biljardbloggar och allmänna humorbloggar.

För att piffa upp en blogg har det blivit modernt att göra videobloggar. Det här konceptet har spridit sig till pokerspelare, och jag följer med intresse videobloggar från Daniel Negreanu, Phil Ivey (även om dom får dra orden ur honom) och Jean-Robert Bellande.

Men det finns en videoblogg med pokeranknytning jag mår dåligt av att se. Nämligen Scotty Nguyens videoblogg som hans sponsor Expekt pumpar ut i etern. För övrigt mår jag rätt dåligt av att se honom efter $50k HORSE-turneringen förra året. En turnering som, efter Chip Reeses död, till stor del handlar om att hedra en stor pokerspelare. Men som Scotty valde att göra till något annat tack vare sin fylla och sitt otrevliga sätt.

Hela videobloggen känns extremt tillgjord och man får känslan att den finns där för att framställa honom i bättre dager. What's done can't be undone. Plus att han pratar som att han spelar för sina fans. Vilka fans? Pokerspelare är degenererade människor och inte direkt att jämföra med andra idrottsstjärnor. Särskilt Scotty själv som konsumerar öl i samma tempo som en kamel dricker vatten.

Det går så långt att jag funderar på varför i hela världen Expekt vill sponsra honom. Expekt agerar mestadels på den europeiska marknaden men har en frontfigur bosatt i USA, som är född i Asien. Perfekt strategi. Jag hörde att Unibet ska fronta sitt varumärke med en eskimå från Grönland, men som levt dom första 20 åren av sitt liv på födelseplaneten Pluto.

Vidare har karljäveln ingenting speciellt vettigt att säga. Hans engelskakunskaper är, efter 30 år i USA, under all kritik. Slutligen avslutar han varje mening med "baby", och jag behöver nog inte ens nämna hur irriterande det blir i längden.

Snyggt jobbat Expekt! Er varumärkesstrateg borde ha gjort sig förtjänt av en bonus. Formad som en känga.

Avslutar med en kommentar av Barney Stinson, han som är kungen själv i tv-serien "How I met your mother". Ämnet är hur Ted ska göra slut med sin tjej och gruppen diskuterar olika kliché-artade upplägg.

Barneys förslag var enkelt:
"It takes 6 words. You look fat in those jeans. Then you're free to go"

Skratta då!!!

5 kommentarer:

Sanna sa...

Haha!!!

Benny Bling Bling sa...

Du levererar som humor.
Det jag däremot funderar på är hur du kommer leverera "luft" imorgon.
Lova att jag får ett MMS med facit!

Benny Bling Bling sa...

Hittade just den här.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/poker/article5741675.ab
Baby förekommer två ggr.
Undra hur många de klippt bort.

Håkan sa...

Pokersidornas reklammänniskor verkar ha drabbats av ett kollektivt hjärnsläpp. Vem kan glömma Nordicbets storsatsning på Göran Tägtström som frontfigur?

Marcus sa...

Håkan: Hehehe. Fast han var ju ganska fager enbart iklädd ett lönnlöv