torsdag 28 maj 2009

Man är inte riktigt black förrän man kliver av bussen i Gnarp och liftar hem

...
Igår och idag har jag gjort mer nytta än på de senaste 2 åren totalt. Det har varit full fart från morgon till kväll.

Det är ingen mening att jag beskriver exakt vad jag gjort, för det kommer bara sluta med ironiska och bitska kommentarer från alla er som tycker att jag inte vet vad arbete är. Därför nöjer vi oss med att säga att jag åkt kors och tvärs, ringt hit och dit samt delegerat left and right. Plus att jag uträttat en myriad av små ärenden som var för sig är enkla, men som i grupp innebär ett helvetes arbete.

Den här veckans alla konversationer har innefattat elitloppet. Många jag känner ska ner och festen kommer bli fenomenal. Eftersom jag är mitt i tidernas finans-kris hoppar jag det här spektaklet och konserverar formen till nästa veckas Springsteen-konsert. Med tillhörande aktiviteter före och efter. Det är poker-sm på casino cosmopol i sthlm samma vecka, så eventuellt åker jag ner några dagar tidigare och hänger runt lite.

Förra årets elitlopp var riktigt, riktigt roligt. Fast det var ändå inte värt det eftersom det i slutändan kostade mer än det smakade. Trots att hela gänget i princip drack och åt helt gratis alla dagar. Hasses kompis Ekan tog jättenota efter jättenota. Verkligen generöst av honom att bjuda till på det viset. Frirullen gjorde att jag spelade mer frikostigt. Utan minsta tecken på framgång. Så i slutändan gick det lika mycket pengar som om jag spelat mer moderat och istället betalat dyrt för mat & dryck. På måndagen mådde jag så dåligt att jag helt sonika bestämde mig för att sluta snusa. Det löftet är fortfarande inte brutet och på måndag firar jag 1 års-jubileum. Man kanske skulle ta en snus på söndag kväll för att fukka upp ett, ur sluta-snusa-perspektiv, felfritt år.

Planerar istället en ganska lugn helg på hemmaplan. På lördag ska jag vara med i km på squashen. Egentligen är jag alldeles för dålig men eftersom det är fler mediokra spelare som ställer upp så kan jag lika gärna göra det själv. Att få spela mot dom som är bättre är roligt. Eventuellt kanske det blir någon form av drickning efteråt.

Rubriken på inlägget är en gammal kommentar jag har hört kring att många lånade upp sig efter att förlorat alla sina pengar redan på bussen på väg ner till elitloppet.

Hoppas ni alla får en trevlig och lagom dyr travhelg. Kom ihåg det gamla talesättet "Det går bara att spela sig ur en uppförsbacke" för att inte ge upp modet när dom senaste 4 hästarna hoppat redan vid starten.

Inga kommentarer: