fredag 1 maj 2009

Scotch doubles och en 2blund åt helvete

...
Inledningen av Interpool Open har bjudit på roligheter.

Först var vi ett helt gäng uppe på Gävle-travet eftersom Interpool sponsrat hela travdagen. De utländska spelarna, några lokala spelare, folk som hjälper till att arrangera spektaklet samt leverantörer. Träffade bland annat en gammal arbetskollega till Montell o Bergström som numer levererar sprit till Interpool. Måste vara okej lön med tanke på vilka volymer som dricks däruppe. Efter en god middag utan rapport om några större vinster på hästarna transporterade vi oss ner till hallen.

Vad möts vi av. Jo att alla bord var ockuperade av finska biljardspelare. Min spelsugenhet försvann och jag bestämde mig precis för att gå hem, när det dök upp ett bord och en motståndare i form av västerås stolthet Christopher Koba. Precis när vi skulle börja tackade han för sig eftersom han utom sin vetskap blivit inblandad i en lagmatch om lite pengar. Blev stående själv med mitt bord och fick försöka reparera min snea och trasiga kö-föring.

Efter en stund när jag konstaterat att pendlingen ej går att laga pga trasig dna-stege fick jag spela ett par matcher mot Mika Immonen. Vi körde från tävlingshandikappen, dvs att jag börjar med 2-0 till 11. Om en hundring. Ganska precis en hundring i sjön rent gamblingmässigt. Men att få spela mot en världsmästare för parkeringspengar känns ändå helt okej.

Efter 20 minuter stod det 7-3 till honom. Då hade jag fortfarande inte missat en stöt. Bara gjort felstöt på en extremt svår safe. Kombinationen stora hål och nylagda dukar gör att uppläggen går i ett rasande tempo för en spelare av hans kaliber. Till slut blev det 11-5 och jag hoppades på bättre lycka i nästa match.

"We have to make some adjustments", tyckte jag.
Han erbjöd 3-0 och första sprängningen. Mitt motbud blev 4-0 och sprängningen. När han såg tveksam ut sa jag att sprängningen inte skulle vara någon fördel ändå. Eftersom jag spränger som en kärring. "That could change" påstod han. Mmmm. Troligen.

Den matchen blev lite jämnare och jag ledde med 10-7 efter en fin streak där jag rensade ett par upplägg. Precis när han skulle lägga upp insåg jag att han var på lill-kokningen. Istället för att lite mjukt rulla bort vit mot min sida bordet så slog han till den med triangeln. Ett skolboksexempel på ånga. Hursomhelst sprängde jag och rensade till alla problem var lösta. Bara ett lätt uppspel på 8:an kvar. Som vem som helst skulle klara. Utom jag. Stora krampen och jag placerade vit bakom 9:an. Safe och sambal oelek av den fina chansen att få avsluta i stor stil.

Yada yada yada....... Torsk med 10-11 och när han sprängde på sista upplägget såg jag redan när bollarna bara rullat halvvägs att det skulle bli ett carambole-läge från 3:an. Mycket riktigt. Case closed. Rolig match alla fall även om jag fortfarande är lite bitter över att elda ett sånt enkelt läge.

Sen blev det lagmatch. Chamat var sugen på mina pengar och ville spela med Nassa mot mig och Mika. Grejen är att jag var lite orolig över den saken eftersom jag bara känner honom halvbra. Med Chamat är det annorlunda. Missar jag en enkel stöt i hans lag mår jag nästan gott över att se honom gestikulera och beklaga sig över min icke-kompetens. Men jag vill inte att Mika ska gå och koka över drabbningen kring att behöva spela med en brillprydd norrlänning. Men men, chansen att vinna Chamat-pengar tog överhanden och vi enades om att spela matcher till 5 om en hundring per person.

Allting löste sig ganska bra eftersom vi vann första matchen relativt enkelt. Tror inte Mika missade en enda stöt och jag spelade själv fullt godkänt. Trots att vi blev railade av ett antal original som vädrade kramp-stötar. Lokala som utländska. Crille, Sara, Raj, Gneten, Koba, etc etc...

I andra matchen råkade jag, i ett viktigt läge, lägga upp en så kallad Hofors-kaka åt Mika. Det innebär att bollarna inte ligger riktigt tätt ihop och efffekten blir en dålig spridning oavsett hur hårt eller bra man spränger. I boll-klustret uppenbarade sig en riktig gratis-nia som Chamat o Nassa tackade allra ödmjukast för. Mika sa att det är nog bäst att han lägger upp sina egna upplägg fortsättningsvis.
"I'll be racking in the finals on sunday" sa jag
"Over my dead body" tyckte han om den saken.

Seansen slutade med att vi torskade sista matchen och gick jämnt i lagmatcherna. Lite synd när man för en gångs skulle hade chansen att plocka hem 200 Ckr (Chamat-kr, en högst värdefull valuta). Kanske dyker det upp någon ny sådan chans i helgen.

Börjar spela kl 11:30 imorgon så lite sömn kanske vore nöten...

God afton.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken valuta står högst i kurs hos dig, Jkr eller Ckr?

Lee

Marcus sa...

Ja det är Jkr såklart...

1 Jkr är cirka 3 Ckr, vilket i sin tur motsvarar 100 SEK.